search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:47
MENU CLOSE

Σταθάκης: Η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

29.09.2017 13:57
Σταθάκης: Στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος  - Media

 

«H Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής. Σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα βρίσκεται σε καθεστώς διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που διεξάγονται. «Προφανώς έχει ανοίξει η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για το θέμα των θέσεων που υπάρχουν στη δεύτερη αξιολόγηση. Βρισκόμαστε στην τρίτη. Δεν θα σας αποκαλύψω τι ακριβώς συζητάμε τώρα, γιατί είμαστε στη διαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος. 

Ο Γιώργος Σταθάκης μάλιστα έκανε λόγο για ενδιαφέρον από την αγορά αλλά και για διαδικασία και τίμημα που θα αποφέρουν όφελος στη ΔΕΗ. «Και θα προχωρήσουμε παρά τα όσα ακούγονται ότι δεν πουλιούνται, δεν θα βρεθούν αγοραστές. Θα δείτε ότι στο τέλος της ημέρας θα γίνει ομαλά αυτή η διαδικασία και ταυτόχρονα θα αποφέρει και οφέλη στη ΔΕΗ από την άποψη της αποτίμησης αυτών των πάγιων στοιχείων και την προσέλκυση ενός ικανοποιητικού τιμήματος», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 39 βουλευτών της ΝΔ με θέμα την ΔΕΗ. 

Ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ «πρέπει να σωθεί και θα σωθεί. Θα είναι ο πυρήνας του συστήματος μας για πολλά-πολλά χρόνια και θα κάνουμε τα απαραίτητα, προκειμένου και ο ενεργειακός τομέας να αλλάξει προς όφελος των καταναλωτών» ενώ ανέφερε ότι η «αγορά ενέργειας θα απελευθερωθεί και θα ολοκληρωθεί η απελευθερώση της μέσα στο 2018». 

Ο Γιώργος Σταθάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι και στο θέμα της ΔΕΗ «κρατά την ίδια καταστροφολογική τάση που είχε και στα θέματα της οικονομίας και θα της έλεγα ότι στα θέματα της οικονομίας τα καταστροφολογικά σενάρια της δεν έχουν υποστάση πλέον. Δηλαδή, το είπε μια, το είπε δυο, το είπε τρεις, αλλά η πραγματικότητα πάει αλλού. Δεν τους ακούει και κανείς». 

Είχε προηγηθεί ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μίλησε για «τοπίο στην ομίχλη». Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «η κυβέρνηση με τη πολιτική της αποσταθεροποιεί την αγορά ενέργειας στη χώρα μας και οδηγεί την ΔΕΗ στο γκρεμό» ενώ οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για «ζοφερή» κατάσταση στη ΔΕΗ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:46