search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Συνεχώς βελτιούμενη η κατάσταση στις φυλακές Νιγρίτας

29.09.2017 18:33
Φτιάχνουν φυλακή «υψίστης ασφαλείας» στο Δομοκό για τους… απείθαρχους των φυλακών - Media

 

«Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τις φυλακές, με την επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη στις φυλακές Νιγρίτας (Σερρών)» σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι καταλαβαίνει την απόγνωση και το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ, καθώς «βλέπει η χώρα να προοδεύει και σ’ αυτό τον τομέα και να βγαίνει από τη μιζέρια», αλλά και «οι εργαζόμενοι της φυλακής ξέρουν ότι τα αιτήματά τους έχουν ακουστεί και ικανοποιηθεί με τις κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η φυλακή Νιγρίτας υπολειτουργούσε εδώ και επτά χρόνια, καθώς μόνο οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες ήταν ανοικτές, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ όπως σημειώνει, «την ίδια ώρα κρατούμενοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα και η χώρα μας ήταν διαρκώς υπόλογη στα διεθνή δικαστήρια».

Όμως, επισημαίνει, «εδώ και ένα χρόνο, με μεθοδικές ενέργειες της κυβέρνησης, με νομοθετικές παρεμβάσεις, με τη σωστή διαχείριση των πόρων και του προσωπικού, είναι πια δυνατό να ανοίξει μια ακόμα πτέρυγα με 120 επιπλέον θέσεις κράτησης».

 Ακόμη, σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «οι βελτιώσεις στις υποδομές ολοκληρώνονται και το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό φύλαξης εξασφαλίστηκε και είναι ήδη στη θέση του (αύξηση κατά 20%)», ενώ «προχωράει και η διαδικασία για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ακόμα 33 υπαλλήλων φύλαξης».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης «καλεί τη Νέα Δημοκρατία σε λίγες μέρες στη Νιγρίτα, για να δει τις φυλακές να βγαίνουν από την εγκατάλειψη, και ελπίζουμε να προσέλθει».

Πηγή: ΑΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35