search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:57
MENU CLOSE

Προσοχή! Μην πλύνετε ποτέ ξανά το κοτόπουλό σας

30.09.2017 07:32
Προσοχή! Μην πλύνετε ποτέ ξανά το κοτόπουλό σας - Media

 

Μπορεί το ωμό κοτόπουλο να είναι γεμάτο βακτήρια στην επιφάνειά του αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πλένεται πριν μαγειρευτεί.

Ο λόγος είναι -όπως θα διαπιστώσετε και στο video που ακολουθεί- ότι με το πλύσιμο όχι μόνο δεν σκοτώνονται τα βακτήρια αλλά μεταφέρονται κιόλας σε ό,τι βρίσκεται τριγύρω, στον πάγκο της κουζίνας, στα τρόφιμα που μπορεί να έχετε κοντά ή και πάνω σας.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί να κάνετε είναι να βγάζετε το κοτόπουλο από τη συσκευασία του και να το βάζετε κατευθείαν για μαγείρεμα. Άλλωστε το καλό ψήσιμο ή βράσιμο θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια του πουλερικού.

Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει πριν 2 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Υπηρεσία Διατροφικών Προτύπων FSA αποδείχτηκε ότι το 44% του πληθυσμού πλένει καλά το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψει. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι σωστή γιατί με το πλύσιμο του κοτόπουλου και τη χρήση του νερού εξαπλώνονται ακόμα περισσότερο τα βακτηρίδια.

Προσοχή! Αν ψήσετε κατευθείαν το κοτόπουλο φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά οποιοδήποτε σκεύος έχετε ακουμπήσει το ωμό κοτόπουλό σας.

Δείτε το παρακάτω video και θα διαπιστώσετε όλα όσα σας λέμε…

Πηγή: spirossoulis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:57