24/01/2020 03:25:16

ΕΟΠΥΥ: Δείτε πως θα εξυπηρετούν οι γιατροί τους ασφαλισμένους από Δευτέρα

ΕΟΠΥΥ: Δείτε πως θα εξυπηρετούν οι γιατροί τους ασφαλισμένους από Δευτέρα - Media

 

Τα πάνω κάτω έρχονται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, καθώς αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του Οργανισμού.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, από 1η Οκτωβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να ορίσουν συγκεκριμένο ωράριο στο ιατρείο τους κατά το οποίο θα εξετάζουν μόνο ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Στο ωράριο αυτό δε θα μπορούν να βλέπουν περισσότερους από 20 ασθενείς την ημέρα και συνολικά 100 την εβδομάδα.

Πράγμα βέβαια που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα …στριμώχνονταισε συγκεκριμένες ώρες και θα εξετάζονται με διαδικασίες εξπρές στα ιδιωτικά ιατρεία.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Οργανισμός οδηγεί τους συμβεβλημένους γιατρούς στο να αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο στους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε ορίσει ως χρόνο επίσκεψης μόλις τα 15 λεπτά.

Χρειάστηκε να αντιδράσει σύσσωμος ο ιατρικός κλάδος για να αλλάξει τελικός άποψη ο ΕΟΠΥΥ και να αφήσει κάπως ελεύθερο το χρόνο της εξέτασης. 

Τελικά όμως οι ιατρικές επισκέψεις σε χρόνο …ρεκόρ δε θα αποφευχθούν. Κάτι που θυμίζει πολύ την κατάσταση στο παλαιό ΙΚΑ όπου οι ασθενείς περνούσαν το κατώφλι του γιατρού για 5 με 10 λεπτά και ίσα ίσα για τη συνταγογράφηση.

Όμως άλλη μία παγίδα για τους ασφαλισμένους είναι πως εάν δε βρίσκουν ελεύθερη ώρα για ραντεβού σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ και πηγαίνουν σε άλλο ωράριο θα πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σε επιστολή του την οποία απευθύνει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ: «Οφείλουμε να τονίσουμε ότι πέραν αυτών των ορίων, η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτική, ακόμη και εάν ο ιατρός έχει διαθέσιμα ραντεβού στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, από το ανώτατο όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα».

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ένας ασφαλισμένος να φεύγει από ένα ιατρείο έχοντας κάνει επίσκεψη δωρεάν και ο επόμενος που θα μπαίνει να πρέπει να πληρώσει κανονικά. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοσθεί ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις όπου οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι.

Δεν είναι τυχαίο πως οι γιατροί δηλώνουν πως το νέο σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοσθεί. 

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο ΕΟΠΥΥ θέτει νέες προϋποθέσεις στις ιατρικές επισκέψεις τη στιγμή που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες ενώ ετοιμάζονται περαιτέρω περικοπές στις αμοιβές τους.

Πηγή: healthreport.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.