search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:01
MENU CLOSE

Ηλίας Μόσιαλος: Δεν υπάρχει καμία απαίτηση της τρόικας για συρρίκνωση της ΕΡΤ

24.10.2011 08:08
Ηλίας Μόσιαλος: Δεν υπάρχει καμία απαίτηση της τρόικας για συρρίκνωση της ΕΡΤ - Media

γράφει ο Τυπικός

Το λουκέτο στην ΕΡΤ1 και η συρρίκνωση γενικότερα της ΕΡΤ αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης και δεν γίνεται ύστερα από απαίτηση της τρόικας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

γράφει ο Τυπικός

Το λουκέτο στην ΕΡΤ1 και η συρρίκνωση γενικότερα της ΕΡΤ αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης και δεν γίνεται ύστερα από απαίτηση της τρόικας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» ο Ηλίας Μόσιαλος υποστήριξε για τα πλεονάσματα που εμφανίζει η ΕΡΤ ότι «οφείλονται εν πολλοίς στην επιδότηση 300 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος, προσθέτοντας μάλιστα ότι «αν σε επιδοτεί κανείς με τόσα χρήματα, είναι εύκολο να έχεις πλεονάσματα. Και μάλιστα με τέτοιο ποσό το πλεόνασμα σου είναι λίγο». Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι το κράτος θα εισπράττει τέλος και από τις ιδιωτικές εταιρίες που παράγουν ή μεταπωλούν ηλεκτρική ενέργεια ενώ για την έξοδο της ΕΡΤ από την διαφήμιση τόνισε ότι ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με εκδότες και καναλάρχες ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας με τους ανθρώπους του χώρου της επικοινωνίας» ενώ για την αναφορά Παπανδρέου κατά του Alter την περασμένη εβδομάδα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει στοχοποίηση κανενός καναλιού. Δεν παρεμβαίνουμε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες κανενός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:43