search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Μόνικα Λεβίνσκι: Είκοσι χρόνια μετά, μιλάει για το σκάνδαλο που της άλλαξε τη ζωή

30.09.2017 12:25
Μόνικα Λεβίνσκι: Είκοσι χρόνια μετά, μιλάει για το σκάνδαλο που της άλλαξε τη ζωή - Media

 

«Το 1998 ήμουν ο πρώτος μη διάσημος άνθρωπος που κατακρεουργήθηκε η προσωπικότητά του από το ίντερνετ» εξομολογείται σήμερα η 44χρονη πια Λεβίνσκι που έμεινε στην ιστορία για έναν προεδρικό ερωτικό λεκέ στο μπλε φόρεμα της.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα πολιτικά μου δικαιώματα ρίχτηκαν έξω πετάχτηκαν τότε από το παράθυρο. Ήμουν ένα πιόνι πολιτικής εκμετάλλευσης από τους Ρεπουμπλικάνους και οι Δημοκρατικοί με χρησιμοποίησαν ως αποδιοπομπαίο τράγο προκειμένου να παραμείνει ο Κλίντον στην εξουσία» θυμάται η Μόνικα Λεβίνσκι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος άνθρωπος που αποκάλυψε το όνομα της 22χρονης τότε ασκούμενης και την ερωτική της περιπέτεια με τον πρόεδρο Κλίντον, ήταν ένας δημοσιογράφος που το έγραψε στο διαδίκτυο, που τότε ακόμα ήταν στα σπάργανα.

«Υπάρχει μια δημόσια απεικόνιση για το πρόσωπο μου, ότι είμαι πλούσια, κακομαθημένη, σκύλα, καιροσκόπος. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπικότητα μου. Αυτή η άλλη Μόνικα υπήρχε σε ένα παράλληλο σύμπαν, ήταν μια αφήγηση την οποία δεν μπορούσα να αποκρούσω», δηλώνει σε συνέντευξή της.

Η Λεβίνσκι έχει προσπαθήσει έκτοτε να την πάρει σοβαρά ο κόσμος. Είναι απόφοιτη κοινωνικής ψυχολογίας από το London School of Economics, κάνει ομιλίες, γράφει και πρωτοστατεί σε antibullying  καμπάνιες.

Το τι συνέβη τότε, δεν μπορεί παρά να το έχει απομυθοποιήσει. «Αυτό που έγινε μεταξύ του Μπιλ και εμού δεν ήταν κάτι καινούριο για εκείνον. Δεν ήταν καν καινούριο για άλλους Προέδρους. Μεγαλύτεροι άνδρες έχουν ανάρμοστες σχέσεις με πολύ νεαρές κοπέλες από πάντα. Από καταβολής κόσμου, κοπέλες εκμυστηρεύονται σε φίλες τους λεπτομέρειες για τη σχέση τους, και σχεδόν όλοι αρνούνται δημοσίως τις σεξουαλικές σχέσεις που έχουν. Αυτό που έπρεπε να αλλάξει είναι η κουλτούρα:  το τοπίο στα μίντια, η αντιμετώπιση των πολιτικών ως πρόσωπα εξουσίας, τα ταμπλόιντ σάιτς και έντυπα που δεν έχουν κανένα στάνταρ και κανένα ηθικό περιορισμό», καταλήγει η Λεβίνσκι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26