search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Να αλλάξει το άρθρο για την τιμωρία της έδρας λόγω καπνογόνων ζήτησε η Superleague

01.10.2017 08:40
Να αλλάξει το άρθρο για την τιμωρία της έδρας λόγω καπνογόνων ζήτησε η Superleague - Media

 

Αίτημα προκειμένου να υπάρξει αλλαγή του άρθρου του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που προβλέπει την τιμωρία της έδρας εξαιτίας της χρήσης καπνογόνων κατέθεσε μεταξύ άλλων η Superleague, σύμφωνα με τη Livesport. 

Θυμίζουμε πως η ομάδα που την «πλήρωσε» βάσει αυτού του κανονισμού ήταν η ΑΕΚ στην οποία επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ για την 9η και 11η αγωνιστική αντίστοιχα. 

Αναλυτικά τα αιτήματα της Superleague: 

1) Στο άρθρο 7 του ΠΚ να επέλθει η διάταξη ότι σε περίπτωση μεταγραφής ποδοσφαιριστή οι ποινές αποκλεισμού εκτίονται άμεσα στους αγώνες της νέας ομάδας του. 

2) Στο άρθρο 15 παρ.1 του ΠΚ προβλέπεται η ποινή της διαγραφής στον παρατηρητή που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του, ενώ ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Ο παρατηρητής είναι εκπρόσωπος της διοργανώτριας και δεν είναι δυνατόν να επιλαμβάνονται τα πειθαρχικά όργανα για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του. Στη Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με τον κανονισμό παρατηρητών, προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία επιβολής ποινών σε περίπτωση πλημμελούς άσκησης καθηκόντων, η οποία επιβάλλεται από τη διοργανώτρια. 

3) Το άρθρο 15 παρ. 2Γ του ΠΚ να αλλάξει και να γίνει: “Σε περίπτωση νέας υποτροπής επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και δύναται κατά την κρίση του προέδρου του Πειθαρχικού Οργάνου η επιβολή ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας ως δύο αγωνιστικών ή να αφαιρεθεί τελείως η ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές. 

4) Στο άρθρο 15 παρ.4 του ΠΚ να προστεθεί το ακόλουθο εδάφιο: “Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα, φιλάθλων για να πανηγυρίσουν ή να αποσπάσουν φανέλες από τους ποδοσφαιριστές και δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, η τυχόν επιβολή ποινής και το ύψος του χρηματικού προστίμου είναι κατά την κρίση του προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής” και ανάλογα με το αν υπάρχουν βιαιοπραγίες ή υλικές φθορές. 

5) Στο άρθρο 17 του ΠΚ να γίνει διευκρίνιση για το αν είναι αρμόδιες για την επιβολή ποινών, οι πειθαρχικές επιτροπές των επαγγελματικών κατηγοριών ή αν είναι αρμόδια η εννεαμελής πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή του ΕΣΚΑΝ. Έρχεται σε αντίθεση με τους κανονισμούς WADA και με την ισχύουσα νομοθεσία. 

6) Στο άρθρο 24 παρ. 6 του ΠΚ να προστεθεί το ακόλουθο εδάφιο: “Οι Πειθαρχικές επιτροπές μπορούν να επιβάλουν ποινές με βάση και της οικείας προκήρυξης του πρωταθλήματος”. 

Για το ενδεχόμενο μία ομάδα να ”σκάσει” κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο συνεταιρισμός ζήτησε από την ΕΠΟ το εξής: 

Οι διατάξεις που προβλέπονται στο άρθρο 4 παρ. 4 του ΚΑΠ έρχονται σε αντίθεση με την από 17/12/2015 απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει ερμηνεία της διάταξης από την ΕΕΕ και να διαγραφεί από την 3η σειρά της διάταξης η εξής φράση: “ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για τη συμμετοχή τους αδειοδότηση” και να διαμορφωθεί η διάταξη ως ακολούθως: 

“Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνται να αγωνιστούν στην Α’ κατηγορία παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για τη συμμετοχή τους αδειοδότηση ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από τη Β’ στην Α’ Εθνική κατηγορία παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για τη συμμετοχή τους αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στη βαθμολογική κατάταξη ομάδες της Β’ κατηγορίας (με τη σειρά κατάταξης) και μέχρι την 6η στη σειρά του πίνακα, εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα αυτό. 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24