search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24
MENU CLOSE

Μεγάλη απάτη με μηνύματα στα κινητά – Μην απαντήσετε αν δεχθείτε αυτό το SMS (Photo)

02.10.2017 13:54
Έστειλε SMS στο κινητό του νεκρού αδερφού της και πήρε απάντηση - Media

 

Μια νέα μεγάλη απάτη με μηνύματα SMS σε κινητά τηλέφωνα έχει εντοπιστεί από τις διωκτικές αρχές και τις εταιρείες ασφαλείας τηλεπικοινωνιών, και ήδη οι καταναλωτές δέχονται προειδοποιήσεις να μην απαντούν ποτέ αν δεχθούν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στο κινητό τους, καθώς θα υποστούν μεγάλες χρεώσεις.

Ήδη στη Βρετανία η απάτη έχει ονομαστεί «το μήνυμα της Σάρα», καθώς το όνομα αυτό είναι αρκετά κοινό και χρησιμοποιείται από τους απατεώνες για να αποσπούν χρήματα από αθώους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας.

Η απάτη έχει ως εξής: ο χρήστης δέχεται ένα μήνυμα από άγνωστο αριθμό κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο η «Σάρα» τον ενημερώνει ότι είχε ένα ατύχημα, βρίσκεται στο νοσοκομείο και του ζητά να της στείλει μέσω SMS ένα ποσό, ώστε να ανανεώσει το χρόνο της στο κινητό της.

Αν ο χρήστης απαντήσει, η «Σάρα» δίνει επιπλέον στοιχεία για το «ατύχημά» της και του ζητά επίμονα ποσό ως και 20 λιρών για το κινητό, ενώ υπάρχουν και «διασκευές» στην απάτη, όπου στόχος γίνονται γονείς παιδιών.

Οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους καταναλωτές να μην απαντούν σε τέτοια μηνύματα, και να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, δίνοντας και τον αριθμό του κινητού απ’ όπου προήλθε το μήνυμα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι δράστες.

(πληροφορίες: Daily Mirror)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24