22/07/2019 18:13:48

Βουλή: Η Γ. Γεννιά… «γεννά» προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για το όριο ηλικίας στην διόρθωση φύλου

Διαμαρτυρία Γεννιά και επιστολή στον πρωθυπουργό για τα επιδόματα  - Media
 
Είδηση δεν αποτελεί αν «φωνές» από τους ΑΝΕΛ καταθέτουν ενστάσεις ή διαφωνούν πλήρως με το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο νομοθέτημα. 
 
«Υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου» δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και τόνισε πως «τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα πως για την ίδια αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η μείωση του ορίου ηλικίας από τα 17 στα 15 έτη για τη δυνατότητα κάποιου να προχωρήσει σε αλλαγή ταυτότητας φύλου.
 
«Ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για εμένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα πως εκπροσωπεί και την κίνηση «Πράττω», επικεφαλής της οποίας είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
 
Η Γεωργία Γεννιά πρόσθεσε ότι ως εκπαιδευτικός μπορεί με βεβαιότητα, όπως είπε, να σημειώσει ότι «το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».
 
Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ αναφέροντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.