20/02/2019 14:45:21
28.12.2009

Λαλούν πολλοί… κοκόροι

Λαλούν πολλοί… κοκόροι  - Media

Θα περάσει μάλλον πολύς καιρός μέχρι να… ενοποιηθεί ο πολιτικός λόγος της Νέ- ας Δημοκρατίας. Οι εμφανίσεις των βουλευτών της από το βήμα της Βουλής στον προϋπολογισμό είχε λίγο απ’ όλα:

Ο Αβραμόπουλος να αναλαμβάνει ευθύνες για την οικονομική καταστροφή. Ο Κεφαλογιάννης να μιλάει για «μαγείρεμα» του ελλείμματος από τη νέα κυβέρνηση. Ο Μαρκόπουλος να ρίχνει τα βάρη στην οικονομική κρίση και πάει λέγοντας. Όλοι επιχειρούν να δουν με τι θα ευχαριστηθεί ο νέος πρόεδρος Σαμαράς και πώς δεν θα δυσαρεστήσουν τον Καραμανλή.

Και ισορροπούν απελπισμένα σε τεντωμένο σχοινί, ενώ είναι εμφανής η αδυναμία να συγκροτήσουν μια συγκεκριμένη πολιτική φόρμουλα. Ο λόγος της αδυναμίας προφανής: δεν συζήτησαν μετά την ήττα στις εκλογές ως κόμμα για το τι συνέβη και εκτροχιάστηκε τόσο πολύ η ελληνική οικονομία. Κι έτσι τώρα ο καθένας αυτο- σχεδιάζει ανάλογα με το πώς τον βολεύει. Και μετά τις χαρές και τα χαμόγελα του νέου προέδρου διακρίνουμε μια προφανή καθυστέρηση του Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει τα όργανα για να αναλύσουν την 5ετή διακυβέρνηση της Νέας Δημο- κρατίας και τα λάθη που έγιναν. Μπας και προκύψει κάποτε μια γραμμή...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.