search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:20
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Τον Οκτώβριο η ψηφιακή χαρτογράφηση του Δημοσίου

04.10.2017 10:11
Γεροβασίλη: Η πλειοψηφία της κυβέρνησης θα ενισχύεται διαρκώς στην ψήφιση των νομοσχεδίων που έρχονται - Media

 Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφιακή χαρτογράφηση του Δημοσίου, στην οποία θα βασιστεί η εφαρμογή του νέου ενιαίου συστήματος κινητικότητας, αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Πόλη+Πολιτική” και την ιστοσελίδα epoli.gr.

Η υπουργός σημειώνει ότι μέσω της ψηφιακής χαρτογράφησης θα είναι προσβάσιμα με ηλεκτρονικό τρόπο τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και ο αριθμός των απασχολούμενων.

“Δηλαδή, θα γνωρίζουμε όλοι πόσοι, ποιοι, πού και με τι αρμοδιότητες απασχολούνται στη δημόσια διοίκηση”, τονίζει. Σχετικά με την αξιολόγηση η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι το υπουργείο λαμβάνει μηνύματα ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να αξιολογηθεί και διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία “αποσκοπεί στη βελτίωση των υπαλλήλων και όχι στην εφεύρεση μέσων εκπαραθύρωσης ή απομείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της”.

Για την αρνητική στάση της ΑΔΕΔΥ στη διαδικασία, σχολιάζει ότι “ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων, καλλιεργείται σκόπιμα η σύγχυση ότι πρόκειται για μία απεργιακή κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργάνων της δημόσιας διοίκησης”.

Η ίδια διαψεύδει ότι οι θεσμοί ζητούν μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ για τα περί “μονιμοποίησης” και “κομματικών στρατών”, κάνει λόγο για εκτεταμένη προπαγάνδα “fake news”, με τελικό στόχο “την απαξίωση του Δημοσίου στην ελληνική κοινωνική γνώμη και την εκχώρηση των λειτουργιών του στους ιδιώτες, μετά τα όσα απροκάλυπτα μας περιέγραψε στην 82η ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17