search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:18
MENU CLOSE

Παραδόθηκε στην Cosco ο νέος προβλήτας πετρελαιοειδών στο λιμάνι του Πειραιά – Έργο προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ

04.10.2017 17:10
Παραδόθηκε στην Cosco ο νέος προβλήτας πετρελαιοειδών στο λιμάνι του Πειραιά - Έργο προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ - Media

 

Παραδόθηκε από την τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ στη διοίκηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), θυγατρική εταιρεία της Cosco, ο νέος προβλήτας πετρελαιοειδών προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ, ένα έργο υποδομής που δημιουργεί νέα δεδομένα στη διακίνηση καυσίμων.

Ο νέος προβλήτας πετρελαιοειδών, που χωροθετείται στο νότιο μέτωπο του Προβλήτα ΙΙΙ στο ΣΕΠ, έχει συνολικό εμβαδόν πλέον των 12.800 τ.μ. και συνολικό μήκος θαλάσσιου μετώπου άνω των 400 μ. Αποτελείται από τρεις σταθμούς φορτοεκφόρτωσης, που εξυπηρετούν τρεις εταιρείες πετρελαιοειδών μέσω τερματικού σταθμού.

Το συγκρότημα θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο τεχνολογικά σύγχρονο έργο στη χώρα, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, καθώς πληροί τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες αυτόματες λειτουργίες.

Η μελέτη και η κατασκευή του εκπονήθηκαν σύμφωνα με τους αυστηρότεροους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς και τα πρότυπα NFPA, την ελληνική κανονιστική ρύθμιση, καθώς και τις προδιαγραφές των τοπικών αρχών.

Εξαιρετική βαρύτητα έχει δοθεί, τόσο στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, όσο και στη βιωσιμότητα της επένδυσης, αφού η νέα κατασκευή πληροί – και σε ορισμένα σημεία ξεπερνά – όλους τους υφιστάμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Οι σωληνώσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι σύμφωνος με τα αμερικανικά πρότυπα.

Η εγκατάσταση είναι η μόνη εγκατάσταση που θα διακινεί πλήθος πετροχημικών προϊόντων όπως:

•             Βενζίνες – Unleaded Gasoline,

•             Marine Gas Oil

•             Diesel

•             Fuel oils

•             Mineral Oils

•             Χημικά προιόντα

Ο προβλήτας περιλαμβάνει πλήθος μεταλλικών κτηρίων και εγκαταστάσεων (μετρητικοί σταθμοί, δεξαμενές καταλοίπων, συγκρότημα αζώτου, συγκρότημα βανών και μετρητικών διατάξεων), εκτεταμένο δίκτυο πυρόσβεσης, σύγχρονες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εξελιγμένα συστήματα αυτοματισμών (σύστημα καμερών και ελέγχου ). Πιο συγκεκριμένα, οι σταθμοί φορτοεκφόρτωσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

•             Επτά υψηλής τεχνολογίας βραχίονες φορτοεκφόρτωσης (Marine Loading Arms) για τα πλοία με πετροχημικά προϊόντα.

•             Ξεστροπαγίδες (Pig Traps) για τον καθαρισμό και την επιθεώρηση των αγωγών.

•             Έξι σταθερούς τηλεχειριζόμενους γερανούς για τον χειρισμό των εύκαμπτων σωλήνων.

•             Δοχεία συλλογής ομβρίων-ελαιωδών ελεγχόμενων περιοχών διαρροής.

•             Υποσταθμό με EDG.

•             Αίθουσα ελέγχου (control room).

•             Σύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης με κάθετες αντλίες, σύστημα αφρού, κανόνια πυρόσβεσης, κρουνούς, σύστημα διοξειδίου του άνθρακα CO₂, ανιχνευτές φωτιάς, αερίου κλπ..

«Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε ακόμα μία πρόκληση για την εταιρεία μας. Η ολοκλήρωση του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών, σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας για δυναμική παρουσία στον τομέα των ενεργειακών έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΚΑΛ κ. Παναγιώτης Ψαλτάκος.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:16