search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:58
MENU CLOSE

Στο επίκεντρο της Εξεταστικής το ΚΕΕΛΠΝΟ

04.10.2017 17:55
Στο επίκεντρο της Εξεταστικής το ΚΕΕΛΠΝΟ  - Media
 
Σε φάση διερεύνησης ενδεχόμενων σκανδάλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ περνά και επίσημα πλέον η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Νωρίτερα, ωστόσο, θα πρέπει να αναμένει την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το αν μπορεί να διερευνήσει υποθέσεις που εξετάζονται από την τακτική δικαιοσύνη. 
 
Αφορμή αποτέλεσε επιστολή υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία παρουσίασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής η πλευρά της ΝΔ, και με την οποία ζητείται να σταματήσουν οι έρευνες της Εξεταστικής για το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς υπάρχει σε εξέλιξη ποινική διερεύνηση για το θέμα. Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος ακόμη και για ποινική δίωξη των βουλευτών ακόμη και με την διαδικασία του αυτοφώρου, όπως αναφέρει η υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ. 
 
«Κάθε βουλευτής μέλος της επιτροπής σε περίπτωση που επιλαμβανόταν εν γνώσει του της διερεύνησης θεμάτων εκκρεμών ενώπιον των δικαστικών αρχών θα τελούσε διαρκώς εξακολουθητικά κάθε ημέρα και ώρα συνεδρίασης της επιτροπής αυτή το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας», σημειώνεται στην επίμαχη επιστολή. Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής προκειμένου να υπάρξει σχετική γνωμοδότηση επί του ζητήματος. 
 
Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική έκανε λόγο για υπάλληλο «εκπρόσωπο κύκλου συμφερόντων» και επέμειναν ότι η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνηθεί πλήρως.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:57