20/01/2019 14:11:09

Αμανατίδης: Aπαράδεκτο το αλβανικό σχολικό βιβλίο που μιλά για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα»

Αμανατίδης: Aπαράδεκτο το αλβανικό σχολικό βιβλίο που μιλά για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» - Media

 

«Προσβλητικό» και «απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης το τμήμα του βιβλίου Γεωγραφίας που διδάσκεται στα σχολεία της Αλβανίας και μιλά για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα». 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η Αλβανία είναι μέλος της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εκπαιδευτική, όμως, πολιτική, την οποία ακολουθεί εδώ δεν συνάδει με τις βασικές αξίες, δηλαδή την ανεκτικότητα, την αμοιβαία κατανόηση και την αποφυγή αναπαραγωγής αρνητικών στερεοτύπων. Αυτά δεν αποτυπώνονται στα σχολικά τους εγχειρίδια». 

Ο Γιάννης Αμανατίδης τόνισε πως «η διατήρηση αυτού του απαράδεκτου και προσβλητικού για τη χώρα μας τμήματος των βιβλίων “Αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα”, δυστυχώς, μας δείχνει ότι ακόμα το αλβανικό κράτος είναι εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές, εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις, που είναι επιζήμιες πρώτα από όλα για την ίδια την Αλβανία. Τους έχουμε καταστήσει με σαφή και επιτακτικό τρόπο ότι το εν λόγω περιεχόμενο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό». 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε μάλιστα ότι θα θέσει το ζήτημα των αλβανικών βιβλίων στην μεγάλη Συνέλευση της UNESCO στο Παρίσι στις αρχές Νοεμβρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.