search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

06.10.2017 04:53
Υεμένη: Νεκροί πέντε ένοπλοι της Αλ Κάιντα από μη επανδρωμένο αμερικανικό drone - Media

 

Ένα ηγετικό στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη, ανέφεραν την Πέμπτη πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Σρουμ αλ Σαναάνι επέβαινε μαζί με άλλον έναν άνδρα που δεν έχει ταυτοποιηθεί σε μια μοτοσικλέτα όταν σκοτώθηκαν στην επίθεση, στην κοινότητα Γιάκλα, στην κεντρική επαρχία Μπάιντα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Η συγκεκριμένη κοινότητα θεωρείται προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης κι έχουν σημειωθεί εκεί πολλές αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν την ΑΚΑΧ τον πιο επικίνδυνο βραχίονα της αλ Κάιντα, έχουν εντείνει τις επιδρομές εναντίον μελών της αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο.

Το εξτρεμιστικό δίκτυο έχει αποκτήσει πολλά ερείσματα στην Υεμένη, εκμεταλλευόμενο το χάος και τον πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:01