search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:14
MENU CLOSE

Δημοσιογράφος πέθανε μετά από 159 ώρες υπερωρίας!

06.10.2017 07:33
Δημοσιογράφος πέθανε μετά από 159 ώρες υπερωρίας! - Media

 

Η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε αλλαγές των συνθήκών εργασίας μετά την αποκάλυψη ότι μια νεαρή δημοσιογράφος της πέθανε από ανακοπή καρδιάς αφού εργάστηκε για 159 ώρες υπερωριακά μέσα σε μόλις έναν μήνα.

Η Μίουα Σάντο, 31 ετών, η οποία κάλυπτε την πολιτική επικαιρότητα στο Τόκιο, βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της τον Ιούλιο του 2013.

Έναν χρόνο αργότερα, οι ιαπωνικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο θάνατός της οφειλόταν στον υπερβολικό αριθμό ωρών που εργαζόταν. Δεν είχε ξεκουραστεί παρά μόνο δύο ημέρες τον τελευταίο μήνα πριν από τον θάνατό της.

Το δίκτυο NHK κατέληξε να δημοσιοποιήσει την υπόθεση τέσσερα χρόνια, αργότερα λόγω της πίεσης των γονιών της νεαρής γυναίκας, που απαιτούν να ληφθούν μέτρα για να αποτραπούν νέα κρούσματα.

Η υπόθεση φέρνει ξανά στον αφρό το πρόβλημα που έχει γίνει γνωστό στην Ιαπωνία με την ονομασία «Καρόσι», τον θάνατο λόγω εξάντλησης από υπερβολική εργασία, σε μια χώρα διαβόητη για τις ημέρες εργασίας χωρίς τέλος. Ο θάνατος της νεαρής δημοσιογράφου έφερε εξάλλου σε δύσκολη θέση το NHK, το οποίο έχει κάνει εκστρατείες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η Μίουα Σάντο κάλυψε τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της τοπικής βουλής στο Τόκιο τον Ιούνιο και τις εκλογές για τη Γερουσία της Ιαπωνίας τον Ιούλιο. Πέθανε τρεις μέρες μετά τις εκλογές για τη Γερουσία.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στη χώρα, πολύ περισσότερο διότι το NHK έχει καλύψει εκτενώς παρόμοιες τραγωδίες σε άλλες μεγάλες ιαπωνικές επιχειρήσεις.

«Λυπούμαστε που χάσαμε μια εξαίρετη δημοσιογράφο και παίρνουμε σοβαρά το γεγονός ότι ο θάνατός της κρίθηκε ότι συνδεόταν με την εργασία της», τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος του NHK, Ριοΐτσι Ουέντα. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να γίνει μεταρρύθμιση με τη βοήθεια των γονιών της», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:13