search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:54
MENU CLOSE

Ζουράρις: Ιατρική διαταραχή η αλλαγή φύλου – Καλά κάνει η Εκκλησία και παρεμβαίνει

06.10.2017 07:55
Παραιτήθηκε ο Ζουράρις με επιστολή στον Πρωθυπουργό  - Media

 

Ιατρικό είναι κατά τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι το θέμα της αλλαγής φύλου. «Είναι διαταραχή σαν παιδική ασθένεια, όπως ο παιδικός διαβήτης, πρόκειται για ιατρικό και βιογενετικό θέμα», είπε στον Real FM.

«Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας. Εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Παιδείας.

Στο ερώτημα αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Προφανώς» και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία δικαιουται να επεμβαίνει στο ζήτημα. «Βεβαίως δικαιούνται. Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός. Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53