search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Οργή Βούτση για προσφυγές καναλαρχών: Κάποιοι θέλουν να παρατείνουν το τζάμπα

06.10.2017 11:54
Οργή Βούτση για προσφυγές καναλαρχών: Κάποιοι θέλουν να παρατείνουν το τζάμπα - Media

«Πυρ και μανία» με τους καναλάρχες εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης τους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. 

 

«Πυρ και μανία» με τους καναλάρχες εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης τους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. 

«Κατάπληξη και αρνητική ψυχολογία μου δημιουργεί η ενέργεια να υποβληθούν προκαταβολικά ενστάσεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχουν υπάρξει αποφάσεις του ΣτΕ που καθιστούσαν εντελώς παράνομο το καθεστώς ακόμη και των διαδοχικών παρατάσεων που έδιναν οι κυβερνήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, και συμπλήρωσε πως «η παρούσα κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια δεν έχει δώσει παράταση». 

Ο Νίκος Βούτσης συνέχισε την σκληρή κριτική λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παίζουν εν ου παικτοίς. Είμαι έξαλλος. Αυτά απάδουν της δημοκρατικής λειτουργίας του τόπου». Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής «δεν είναι δυνατόν να παίζουμε, και δεν ξέρω ποιοι παίζουν πια με αυτή την υπόθεση. Δεν μπορεί κανένα κόμμα να το πατρονάρει αυτό και δεν είναι δυνατόν η Βουλή να δεχθεί αυτή την παράταση ενώ και το υπουργείο και ο ισχύον νόμος και το ΕΣΡ με βάση την εφαρμογή περσινών αποφάσεων του ΣτΕ έχουν πάρει όλες τις νόμιμες και με ευρωπαική και με εθνική διάσταση αποφάσεις». 

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως «βεβαίως μπορεί κάθε πολίτης και επιχειρηματίας να προσφεύγει στο ΣτΕ, έχουν τα δικαιώματα τους», ωστόσο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά «εγώ θίγω όμως το modus viventi της δημοκρατικής και θεσμικής εξέλιξηςς και του δήθεν εκσυγχρονισμού που ορισμένοι περιμένοντας να είναι παρένθεση αυτή η κυβέρνηση – έχει καταντήσει γελοίο αυτό  – θέλουν να παρατείνουν το τσάμπα. Αυτό το θέμα έχει κλείσει με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου των κομμάτων. Το να σιωπούμε θα ήταν έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης από πλευρά μας. Η Βουλή, το πολίτευμα έχει τα δικά του όρια και αντοχές και δεν είναι δυνατόν αυτό να γίνεται χωρίς να μιλάμε». 

«Ζήτημα εκσυγχρονισμού» και πιθανές παρεμβάσεις αρχηγών

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για ένα νομοθέτημα που θέτει «σοβαρό ζήτημα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας». Ενώ για το επίμαχο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα επιλογής σε όσους έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους τόνισε ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια «θα φωτιστεί και θα ενισχυθεί από πολλές πλευρές», δήλώνοντας ότι συμφωνεί πλήρως με την συγκεκριμένη ρύθμιση.  

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί σε δυο συνεδριάσεις, την ερχόμενη Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα και την ερχόμενη Τρίτη από τις 9 το πρωί έως την 1 το μεσημερί. «Ενδεχομένως να υπάρχουν και παρεμβάσεις αρχηγών κομμάτων. Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση καθώς στην επιφάνεια έχουν έρθει ισχυρές αντιδράσεις και ενστάσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας, αίτημα που μπορεί να υπάρξει από τα πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27