31/03/2020 14:29:29
26.10.2011

Αμφιταλαντεύεται η κυβέρνηση για την επικύρωση με ευρεία πλειοψηφία

Αμφιταλαντεύεται η κυβέρνηση για την επικύρωση με ευρεία πλειοψηφία - Media

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση επί του ζητήματος κύρωσης της όποιας συμφωνίας παρθεί στις Βρυξέλλες σχετικά με το ελληνικό χρέος με αυξημένη πλειοψηφία από τη βουλή, παρά τη αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου της δεν φαίνεται αποφασισμένη να κλείσει το θέμα.

«Το ζήτημα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό. Είναι καιρός να υπάρχουν μεγάλες συναινέσεις στην πατρίδα μας [...] συσσωρεύτηκαν προβλήματα 40 και 50 ετών, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα που θέλει να είναι υπεύθυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Η. Μόσιαλος, επισημαίνοντας πως οι κυβερνητικές αποφάσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από όσα θα αποφασιστούν στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε πως ο Ευ. Βενιζέλος, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, τον διαβεβαίωσε πως για την υπερψήφιση της όποιας συμφωνίας σχετικά με το ελληνικό χρέος θα απαιτηθούν 180 ψήφοι.

Εντούτοις, ξεχωριστό ζήτημα αποτελεί το ενδεχόμενο επιβολής κηδεμονίας που ενδέχεται να φέρει η συμφωνία για το «κούρεμα».
Σημειώνεται πως ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.