search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Στη δημοσιότητα ερωτικά σκίτσα του Ιβ Σεν Λοράν

07.10.2017 07:35
Στη δημοσιότητα ερωτικά σκίτσα του Ιβ Σεν Λοράν - Media

 

 Eρωτικά σκίτσα που φέρουν την υπογραφή του Ιβ Σεν Λοράν και αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας θα δουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή “Stupefiant!” της Λέα Σαλαμέ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Ο δημοσιογράφος Γκαμπριέλ Γκαρσιά, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα, βρήκε τα ίχνη αυτής της συλλογής των 371 σκίτσων, ορισμένα από τα οποία είναι ερωτικά και πορνογραφικά, που φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο ελβετικής τράπεζας στη Βασιλεία. Η κυριότητα αυτών των έργων είχε αμφισβητηθεί σε μήνυση που είχε καταθέσει ο Πιέρ Μπερζέ, πρώην σύντροφος και συνέταιρος του αείμνηστου γάλλου σχεδιαστή, που έκανε λόγο για κλοπή. Ο Μπερζέ, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο, είχε καταθέσει τη μήνυση το 2011.
“Δεν είναι μια απλή συλλογή, είναι ολόκληρο το έργο του”, υπογραμμίζει ο σημερινός κάτοχος της συλλογής, που δεν έχει επίσημο τίτλο ιδιοκτησίας. Τα σκίτσα σχεδιάστηκαν μεταξύ 1956 και 1992, δηλώνει ο Λόταρ Γκαλινά στο ρεπορτάζ.

Τα σκίτσα αυτά που δείχνουν γυμνούς άνδρες, με ογκώδεις μύες και φαλλό σε στύση, είχαν προσφερθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από τον διάσημο μόδιστρο στον σοφέρ του, που έγινε εραστής του, τον Φαμπρίς Τομάς, τον οποίο ο δημοσιογράφος συνάντησε στον Καναδά, όπου ζει. Το ρεπορτάζ δεν αναφέρει πώς τα σκίτσα περιήλθαν στην κατοχή του Γκαλινά.
Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ, μεγάλος θαυμαστής του Σεν Λοράν, ο οποίος γνώριζε την ύπαρξη αυτών των ερωτικών σκίτσων καθώς “είπε ότι έχει ένα δικό του”, σύμφωνα με τον Ζερόμ Μπερμίν, αρχισυντάκτη της εκπομπής.

Η εκπομπή θα είναι αφιερωμένη στον Ιβ Σεν Λοράν, με ρεπορτάζ για “Το Μαρόκο του Ιβ Σεν Λοράν” και τη μαρτυρία της Γαλλίδας Μπετί Κατρού, που υπήρξε μούσα του σχεδιαστή, η οποία τον συντρόφευε τις νύχτες που έμενε ξάγρυπνος και διηγείται ότι συχνά υποβάλλονταν οι δυο τους σε θεραπεία αποτοξίνωσης. “Είχαμε τον ίδιο γιατρό… δεν είχαμε παρά μια επιθυμία: να ξεφύγουμε για να ξαναρχίσουμε”, τονίζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10