search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:25
MENU CLOSE

H αλήθεια για τη «νέα λίστα» των οφειλετών του δημοσίου

07.10.2017 08:38
Άφαντη η λίστα του μαύρου χρήματος - Media

 

Η ιστορία με τη δημοσίευση των ονομάτων που έχουν οφειλές προς το δημόσιο δεν είναι καινούργια. Το μέτρο έχει νομοθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, η νομοθετική δέσμευση υλοποιήθηκε το 2016 και τώρα σχεδιάζεται να επεκταθεί και στα ασφαλιστικά ταμεία. Χθες, υποτίθεται ότι δόθηκε ένας καινούργιος ανανεωμένος κατάλογος οφειλετών στη δημοσιότητα. Ουδεν ψευδέστερον. Η μόνη αλλαγή που έγινε –και οδήγησε σε ανανέωση της λίστας καθώς αυτό επιβάλλει ο νόμος- είναι ότι εξαιρέθηκε ένα όνομα (διεγράφη με λίγα λόγια) επειδή το χρέος του περιορίστηκε κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος. Μάλιστα, αυτή η αλλαγή δεν έγινε τώρα αλλά τον Αύγουστο.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι υποχρεωμένη να ανανεώνει τη λίστα κάθε φορά που βγαίνει μια σχετική δικαστική απόφαση ή όταν κάποιος πέφτει κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ. Αυτό βέβαια, δεν είναι και πολύ συνηθισμένο φαινόμενο καθώς από το σύνολο των ονομάτων που χρωστούν, οι περισσότεροι βαρύνονται ήδη με χρέη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οπότε πολύ δύσκολα μπορούν να αποπληρώσουν ή έστω να μειώσουν την οφειλή τους.

Η λίστα περιλαμβάνει 6.225 ονόματα φυσικών προσώπων τα οποία χρωστούν –αθροιστικά- το τεράστιο ποσό των 19,693 δισ. ευρώ. Είναι προφανές ότι οι πιθανότητες είσπραξης είναι μηδαμινές ειδικά για αυτούς που κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Ο μεγαλύτερος οφειλέτης χρωστάει 1,266 δισ. ευρώ, ο δεύτερος 428 εκατομμύρια ευρώ και ο τρίτος 363 εκατομμύρια ευρώ. Από το σύνολο των 6225 ονομάτων, τα 2.327 εμφανίζονται να οφείλουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και τα υπόλοιπα ονόματα έχουν χρέη κάτω από ό το όριο.
 

Πηγή: fpress.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15