search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:12
MENU CLOSE

Στριπ, Κίντμαν, Πάλτροου: Οι υποκρίτριες του Χόλιγουντ – Σιωπή για σεξουαλική παρενόχληση από κορυφαίο παραγωγό

07.10.2017 12:06
Υπέροχο βίντεο: Κορυφαίοι μουσική της Κρατικής Ορχήστρας ερμηνεύουν το «μια πόλη μαγική» σε ταράτσα της Αθήνας - Media

 

Υπόθεση-χιονοστιβάδα σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε διάσημες και μη ηθοποιούς από τον μεγαλύτερο παραγωγό του Χόλιγουντ ταράζει συθέμελα το σταρ σύστεμ.

Τα εύσημα για την αποκάλυψη της βρώμικης υπόθεσης ανήκουν στην έγκριτη εφημερίδα New York Times, η οποία ξεσκέπασε το σκοτεινό ρόλο του παραγωγού Χάρβι Γουέινσταιν, σχετικά με δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

O Γουέινσταιν είναι ίσως ο ισχυρότερος άνδρας στη βιομηχανία του κινηματογράφου, έχοντας στο ενεργητικό του τεράστιες επιτυχίες όπως: Pulp Fiction (1994), Ο Άγγλος ασθενής (1996), Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997), Ερωτευμένος Σαίξπηρ (1998), Θέα στον ωκεανό (1999), Chocolat (2000), οι ταινίες Αρχοντας των δαχτυλιδιών, Σικάγο (2002), Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης (2002), Άδωξοι μπάσταρδη (2009), Ο λόγος του βασιλιά (2010), Οδηγός αισιοδοξίας (2012), Django, ο τιμωρός (2012) κ.α.

Δύο δημοσιογράφοι των New York Times συνέλεξαν μαρτυρίες-καταθέσεις από δεκάδες ηθοποιούς, εργαζόμενες στα κινηματογραφικά στούντιο, οι οποίες κατηγορούν ανοιχτά τον πρόεδρο της εταιρίας Weinstein Company για επιθετική συμπεριφορά.

Τουλάχιστον σε 8 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του έγινε εξωδικαστικό συμφωνητικό, ώστε οι γυναίκες να μην προχωρήσουν σε δίκες εναντίον του. Ανάμεσά τους, μια βοηθός του το 1990, μια ηθοποιός το 1997, μια ιταλίδα μοντέλο το 2015. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ότι η ηθοποιός Ρόουζ Μακ Γκόβαν («Οι μάγισσες») μιλούσε για τον Γουέινσταιν σε δηλώσεις της  το 2015 όταν ανέφερε ότι ένας πρώην της βιντεοσκόπησε ερωτική τους συνέυρεση και πούλησε το βίντεο στον βιαστή της (Γουέινσταιν), ο οποίος την απειλούσε ότι θα κυκλοφορήσει το επίμαχο βίντεο.

Τον μεγαλύτερο θόρυβο όμως κάνει η αποκάλυψη της Άσλεϊ Τζαντ. Η διάσημη ηθοποιός εξιστόρησε στους δημοσιογράφους την δική της περιπέτεια με τον παραγωγό. Όπως δήλωσε, ο Γουέινσταιν της είχε δώσει ραντεβού στο ξενοδοχείο που διέμενε προκειμένου να μιλήσουν για έναν ρόλο. Όταν η Τζαντ τον αντίκρισε εκείνος φορούσε μόνο μία ρόμπα και της πρότεινε να κάνουν σεξ. Όταν η Τζαντ αρνήθηκε, εκείνος επέμεινε να τον παρακολουθήσει να κάνει γυμνός μπάνιο. Η γυναίκα έφυγε τρομοκρατημένη από το δωμάτιο και όπως είπε «σκεφτόμουν πως θα ξεφύγω από εκεί μέσα χωρίς να αποξενώσω τον Γουέινσταιν».

Προς υπεράσπιση της Ρόουζ Μακ Γκόβαν και της Άσλεϊ έχουν σπεύσει ελάχιστες συναδέλφισσες τους. Μέχρι στιγμής μόνο η Πατρίσια Αρκέτ, η Ρόζι Ο Ντόνελ  και η Μπρι Λάρσον τάχθηκαν με το μέρος των ηθοποιών.

Εκνευρισμένη και απογοητευμένη, η Μακ Γκόβαν, έκανε ανάρτηση στο twitter όπου αναρωτιέται «Κυρίες του Χόλγουντ που είστε;;; Η σιωπή σας είναι εκκωφαντική».

Είναι γνωστό ότι διάσημες σταρ όπως η Μέριλ Στριπ, η Νικόλ Κίντμαν, η Γκουίνεθ Πάλτρου και η Τζένιφερ Λόρενς έχουν κερδίσει Όσκαρ πρωταγωνιστώντας σε ταινίες του διαβόητου παραγωγού, και όμως δεν βρήκαν μία λέξη συμπαράστασης για τις γυναίκες που μίλησαν επώνυμα για τα όσα τράβηξαν όταν συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Γουέινσταιν παραιτήθηκε από το ΔΣ της εταιρίας του και με γραπτή ανακοίνωσή του δήλωσε ότι αποσύρεται για να γιατρευτεί. «Γνωρίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συναδέλφους στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολύ πόνο και ειλικρινά ζητώ συγνώμη. Αν και προσπαθώ να γίνω καλύτερα, ξέρω ότι έχω πολύ δρόμο να διανύσω. Αυτή είναι η δέσμευσή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27