search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Πολωνία: Κοντά σε συμβιβασμό κυβέρνηση – Ντούντα για αναδιοργάνωση της δικαιοσύνης

07.10.2017 11:43
Πολωνία: Κοντά σε συμβιβασμό κυβέρνηση - Ντούντα για αναδιοργάνωση της δικαιοσύνης - Media

 

Tο κυβερνών κόμμα της Πολωνίας (PiS) και ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσαν ότι βρίσκονται κοντά σε συμβιβασμό για την αναδιοργάνωση της δικαιοσύνης, καθώς το ζήτημα αυτό έχει διαχωρίσει τις πολιτικές πορείες των άλλοτε στενών πολιτικών συμμάχων, ενώ έχει προκαλέσει ανησυχία στην ΕΕ.

Ο Ντούντα είχε την υποστήριξη του Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) στις προεδρικές εκλογές του 2015, ενώ τον Ιούλιο, άσκησε βέτο κατά των προτάσεων του κυβερνώντος κόμματος για την αναδιοργάνωση της δικαιοσύνης, μετά τις διαδηλώσεις και τις προειδοποιήσεις των δυτικών συμμάχων της Πολωνίας για τον κίνδυνο πολιτικοποίησης των δικαστηρίων.

Η άσκηση του προεδρικού βέτο προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με την συνέχιση της πολιτικής υποστήριξης του PiS στο πρόσωπο του Ντούντα κατά τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Τον Σεπτέμβριο, ο Πολωνός πρόεδρος προχώρησε στην δημοσιοποίηση αντιπροτάσεων που προέβλεπαν την άσκηση μεγαλύτερου πολιτικού ελέγχου στις δικαστικές αίθουσες, με τις εξουσίες αυτές ν’ ασκούνται από τον πρόεδρο κι όχι από τον υπουργό της Δικαιοσύνης, όπως επίσης και από το κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:02