search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Αποκάλυψη Ρούσκα: Εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις κατοικιών και αυτοκινήτων (Video)

07.10.2017 12:00
Πονοκέφαλος ο ΕΝΦΙΑ - Τρόπους να αποφύγει την επιβάρυνση αναζητεί η κυβέρνηση - Media

 

Επέλαση πλειστηριασμών και κατασχέσεων προανήγγειλε -μέσω του ΣΚΑΪ- ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας.

Η εφορία αυτή τη στιγμή διεξάγει όλες τις κατασχέσεις, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τις κατασχέσεις από το ελληνικό Δημόσιο. Όταν αρχίσουν «ουαί τις ηττημένοις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας, αποκαλύπτοντας πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεων ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων πρόσθεσε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, τον Αύγουστο, ότι επίκειται Νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς του ελληνικού δημοσίου. Χαρακτήρισε μάλιστα Τράπεζες και δήμους «περισσότερο επιλεκτικούς» στις υποθέσεις «που οδηγούν σε πλειστηριασμούς ενώ αντίθετα η Εφορία διεξάγει όλες τις κατασχέσεις». 

 

Αναφορικά με τις καταγγελίες των συμβολαιογράφων για «ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων μεγάλης αξίας» από συλλογικότητες, ο κ. Ρούσκας  κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει «αν θέλει να εφαρμοστούν οι νόμοι ή αν δεν θέλει και να μην μας αφήνουν να γινόμαστε εβδομαδιαίως η χλεύη».

«Για ακίνητη περιουσία μέχρι 500.000 δεν κάναμε πλειστηριασμούς. Όσο προστατεύαμε τις πρώτες κατοικίες δεχόμασταν επιθέσεις για τα υπόλοιπα ακίνητα. Δεν μπορεί να υπάρχει προστασία χωρίς κοινωνικά κριτήρια», ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Πρέπει -πρόσθεσε- «να νομοθετήσει ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος όχι. Πρέπει να υπάρχει οδηγία σαφής και με τη βούλα». «Υπήρξαν πλειστηριασμοί για μεγάλα ακίνητα μεγάλης αξίας που δεν έγιναν», σημείωσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52