search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:29
MENU CLOSE

Υπέρ του συνασπισμού «Τζαμάικα» η Μέρκελ

07.10.2017 12:11
Υπέρ του συνασπισμού «Τζαμάικα» η Μέρκελ  - Media

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρότρυνε σήμερα τους συντηρητικούς να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μία τριμερή πολιτική συμμαχία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους, εκφράζοντας την υποστήριξη της σ’ ένα συνασπισμό τύπου “Τζαμάικα.”

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ κέρδισαν μία δεύτερη κυβερνητική θητεία στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας απώλειες έναντι του ακροδεξιού Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Έτσι, ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας από τα χρώματα (μαύρο, κίτρινο και πράσινο) που υπάρχουν στην σημαία της Τζαμάικα, είναι απαραίτητος για την διακυβέρνηση της Γερμανίας.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα γίνει μία ειδική κομματική διάσκεψη, προκειμένου τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) να ψηφίσουν για το μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

“Συμβουλεύω όλους να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτά που έρχονται,” είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη στην νεολαία του CDU στην Δρέσδη. “Πρώτα μεταξύ του CDU και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) και μετά με το FDP και τους Πράσινους, ενώ πρέπει να κατανοήσουν την εντολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι,” τόνισε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:28