search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:50
MENU CLOSE

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών εναντίον Λεβέντη: Άλλα έλεγε το 2015

07.10.2017 13:56
Το άκομψο άδειασμα του Νίκου Παππά στη Σπυροπούλου: Μια ξανθιά το παίζει γκ@@ενα μου, θου Κύριε… - Media
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου κατά του Β. Λεβέντη «την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, δήλωσε ότι ‘’δεν μου πάει το χέρι να ψηφίσω ένα τέτοιο νομοσχέδιο’’, ενώ ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο Αντώνη Δελλατόλα με αφορμή τις παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων, τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις και τη βία ακριβώς λόγω της μη αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου τους, απαντά με χαρακτηριστικό κυνισμό: «αυτά τα βιώνουν δεκαετίες τώρα».

 

Το σωματείο υπογραμμίζει άλλωστε πως στο παρελθόν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση εκπροσώπων του με βουλευτή αλλά και στελέχη της Ένωσης Κεντρώων που σε κάθε ευκαιρία δήλωναν τόσο σε συναντήσεις, όσο και σε εκδηλώσεις του ΣΥΔ, που συμμετείχαν, την αμέριστη στήριξη αλλά και την πρόθεση του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων να ψηφίσουν σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

 

«Ακόμη παρά του ότι, όπως σε όλα τα κόμματα έχουμε καταθέσει εκτενές Υπόμνημα 16 σελίδων που αναφέρονται αναλυτικά πόσες χώρες έχουν υιοθετήσει νομοθεσίες νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις στείρωσης, συγκεκριμένα 19 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκείνος παραποίησε την αλήθεια αναφέροντας ότι είναι μόνον 3. Παραθέτουμε τον αναλυτικό χάρτη που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2017, όπου με μπλε κάθε αναγνώστης μπορεί να δει ποιες είναι οι χώρες αυτές» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΣΥΔ.
 
«Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, και τούτο μπορεί να επιβεβαιωθεί από δημοσιεύματα της εποχής, ότι ο κύριος Βασίλης Λεβέντης, συμμετείχε στο Συνέδριο της ILGA-Europe το 2015 στην Αθήνα, όπου δήλωσε την αποδοχή και ενεργή στήριξη του ιδίου και του κόμματός του, σε μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, ανάμεσα σ’ αυτές και στη νομοθεσία για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Μάλιστα, όπως και άλλοι πολιτικοί που συμμετείχαν, είχε υπογράψει και σχετικό πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αυτού» τονίζει η δελτίο.
 
Το ΣΥΔ κοινοποίησε μάλιστα φωτογραφία με το  πρωτόκολλο που είχε υπογράψει ο Βασίλης Λεβέντης, με εμφανή την υπογραφή του το 2015, όπου αναφέρει ότι ο ίδιος και το κόμμα του, δεσμεύονται, στο σημείο 4 να υπερψηφίσουν όταν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις ή διαγνώσεις, δίχως προαπαιτήσει ψυχιατρικών διαγνώσεων, με βάση τον αυτοπροσδιορισμό, και δίχως περιορισμούς στην ηλικία και στα έγγαμα πρόσωπα.

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δηλώνει την έντονη δυσφορία του, καθώς δεν μπορεί οποιοσδήποτε να μας εμπαίζει ότι λέγοντας απ’ τη μια μεριά ότι θα στηρίξει τις διεκδικήσεις μίας κοινότητας που έχει υποφέρει δεκαετίες από παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενώ απ’ την άλλη να λέει με κυνικό τρόπο: ‘’αυτά τα βιώνουν δεκαετίες τώρα’’, εκφράζοντας εν τοις πράγμασι περιφρόνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτής της κοινότητας» καταλήγει το δελτίο τύπου. 

 
Παράλληλα, ο Βασίλης Λεβέντης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της ταυτότητας φύλου, στην οποία τονίζει ότιΟ κ. Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να καλλιεργεί διχασμό, ούτε μπορεί να αγνοεί ηθικές αξίες που εμπνέουν τον λαό μας από σύσταση του ελληνικού κράτους. Εάν επιμείνει η κυβέρνηση, η απάντηση την Δευτέρα, τουλάχιστον από την Ένωση Κεντρώων θα είναι σκληρή”.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49