search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:20
MENU CLOSE

Χρυσόγονος: Οι κυβερνητικές πολιτικές πάσχουν από «εγγενές έλλειμμα νομιμοποίησης»

08.10.2017 07:37
Χρυσόγονος: Η υπόθεση Λοΐζου δείχνει τον ερασιτεχνισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

“Ο πραγματικός λόγος της αποχώρησης της Σοσιαλιστικής Τάσης δεν είναι η σεναριολογία (σ.σ. περί συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη), αλλά η πολιτική και οργανωτική διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει σε συνέντευξή του στην “Βραδυνή της Κυριακής” ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο ευρωβουλευτής αποκαλύπτει το πώς θα συνεχίσει τη δράση του στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπροσωπώντας την αυτόνομη πολιτική κίνηση που θα δημιουργηθεί την ερχόμενη  εβδομάδα, αναφέροντας επίσης πως είχε συνομιλήσει με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ανακοινώνοντάς του τις μελλοντικές του προθέσεις.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “οι πολιτικές που ακολουθεί πάσχουν από ένα εγγενές έλλειμμα νομιμοποίησης, ενώ όσοι διαφωνούμε, μπορούμε μεν να εκφράζουμε τις απόψεις μας, αλλά δεν μπορούμε πρακτικά να επηρεάσουμε τις αποφάσεις” και εξηγεί πως “κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να θέσουμε το ερώτημα για αποχώρηση στα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, τα οποία και την αποφάσισαν κατά πλειοψηφία”.

Χαρακτηρίζει “κακοστημένο παραμύθι” τις κατηγορίες ότι διατηρεί την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο για να κερδίσει πολιτικά και οικονομικά, καθώς όπως λέει, “είναι αντικειμενικά αδύνατο να παραδώσω την έδρα μου στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού από τους τρεις επιλαχόντες που ακολουθούν σε σειρά σταυρών προτίμησης ο πρώτος αποχώρησε από το κόμμα τον Φεβρουάριο του 2015 και καταγγέλλει ακόμα και πρόσφατα την κυβερνητική πολιτική, ο δεύτερος δεν ήταν ποτέ μέλος του κόμματος και αρνήθηκε να είναι υποψήφιός του στις εθνικές εκλογές του 2015, και ο τρίτος, επίσης ποτέ δεν υπήρξε μέλος του κόμματος και καταγγέλλει κατά καιρούς την κυβερνητική πολιτική”, ενώ για τις κατηγορίες οικονομικού περιεχομένου τις χαρακτηρίζει ανυπόστατες, λέγοντας πως τα “εισοδήματά του έχουν μειωθεί”, καθώς δεν ασκεί το δικηγορικό του επάγγελμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:17