search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:34
MENU CLOSE

Ισχυρό «χτύπημα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο λαθρεμπόριο φαρμάκων

08.10.2017 07:43
Ισχυρό «χτύπημα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο λαθρεμπόριο φαρμάκων  - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίχειρηση της Ιnterpol με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου φαρμάκων μέσω του Διαδικτύου.

Μέχρι στιγμής απο τα στοιχεία της έρευνας -με την επωνυμία Pagea X- έχει προκύψει η εμπλοκή τουλάχιστον 16 ελληνικών ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνταν συο λαθρέμποριο φαρμάκων (δίχως ετικέτα) μεταξυ αυτών ευρείας κατανάλωσης, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και στερώντας εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των φαρμακοποιών σχετικά με το όργιο του λαθρεμπορίου φάρμάκων ευρείας κατανάλωσης ή εξειδικευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων χρόνιων παθήσεων (π.χ. αντικαρκινικά) υψηλής τιμής, με κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων για τους λαθρεμπόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στην ευρεία αστυνομική επιχειρηση μαζί με 100 ακομα χώρες, τα περισσότερα φάρμακα που εντοπίστηκαν να πωλούνται μέσω των συγκεκριμένων “σκοτεινών ιστοσελίδων” στο dark web δεν αποτελούν απειλή για δημόσια υγεία, αφού πολλα από αυτά είναι ευρέως διαδεδομένα. 

Η Interpol έχει προχωρήσει σε δεκάδες σχηματισμούς δικογραφιών αν κ προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν κάποιος από τους διαχειριστές των 16 ελληνικών ιστοσελίδων διατηρούσε server  και στην Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08