search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Δικαιωμένος δηλώνει ο Σόιμπλε για την επιμονή του στο Grexit

09.10.2017 05:17
«Όχι» Σόιμπλε στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρωζώνη - Media

 

Απόλυτα δικαιωμένος για τα αποτελέσματα των επίπονων μεταρρυθμίσεων που απαιτούσε από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο δηλώνει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των επιλογών του, σε συνέντευξή του στους Financial Times, τονίζοντας ότι ποτέ δεν είχε στόχο την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αντίθετα ότι «ήταν πάντα από την πλευρά όσων επιθυμούσαν λύσεις», ενώ ανέφερε ότι η προσέγγισή του ήταν πάντα σταθερή, εποικοδομητική και δίκαιη.

«Θα επιχειρηματολογούσα, με μεγαλύτερη πυγμή πλέον, μετά από οκτώ χρόνια, ότι αυτή η πολιτική γεννά περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη», τόνισε ο 75χρονος Γερμανός πρώην ΥΠΟΙΚ. 
Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως ότι πρωτοστάτησε στη συζήτηση για προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, όμως η χώρα μας ήταν ανένδοτη σε τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν των μεταρρυθμίσεων, παρά το πολιτικό κόστος που είχε για την κυβέρνηση στην Αθήνα.

Αναφέρθηκε δε και στην αντιπάθεια που αντιμετωπίζει από τους Έλληνες, τονίζοντας ότι μόνο κάποιοι νιώθουν έτσι γι’ αυτόν, ενώ άφησε αιχμές για τους ΈΛληνες πολιτικούς: «Θα έπρεπε να ρωτήσετε τους Έλληνες τι εικόνα έχουν για τους ηγέτες τους».

Τέλος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρωτοσέλιδο πορτογαλικής εφημερίδας, όταν έγινε γωνστή η αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας: «Έγραψαν, πάνω κάτω, ‘Βόλφγκανγκ, σε συγχωρούμε, σε παρακαλούμε μείνε’. Ήταν αρκετά συγκινητικό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32