search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:00
MENU CLOSE

Τα «μαθηματικά» της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

09.10.2017 17:06
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media
 
Η δύσκολη εξίσωση της ψηφοφορίας για την ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα διόρθωσης φύλου από τα 15 έτη πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης. 
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ στους πέντε ανέρχονται οι βουλευτές που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για την επίμαχη ρύθμιση. Πρόκειται για τους Γεωργία Γεννιά, Μάρκο Μπόλαρη, Δημήτρη Γάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίνα Κασιμάτη.
 
Οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ μπορεί να ψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, ωστόσο, προσανατολίζονται να καταψηφίσουν την ρύθμιση. Εξαίρεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποτελεί ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. 
 
Και αν στη ΝΔ αποφάσισαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, καταθέτοντας παράλληλα το δική τους θέση για την ταυτότητα φύλου, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τα πράγματα είναι μπερδεμένα καθώς ήδη δυο βουλευτές (και μάλιστα γιατροί) του κόμματος, οι Λεωνίδας Γρηγοράκος και Δημήτρης Κρεμαστινός ζητούν αλλαγή του άρθρου προκειμένου να το στηρίξουν.
 
Στον αντίποδα αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει κρατήσει αποστάσεις από την θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που λέει να μην ψηφίζει στη Βουλή νομοσχέδια που περιστρέφονται γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ.
 
Επάνω σε αυτή την βάση ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μπορεί να υπερψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση. Σε κάθε περίπτωση πάντως την Τρίτη το πρωί στις 9:30 θα συνεδριάσει το συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις του κομμάτος επί του ζητήματος. 
 
Πάντως ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή από την αρχή και με σαφήνεια έχουν ταχθεί στο στρατόπεδο του «όχι» ενώ το Ποτάμι ευθύς εξαρχής τάχθηκε με το «ναι».
 
Με μη ενιαία στάση εμφανίζεται η «δεξαμενή» των ανεξάρτητων βουλευτών καθώς τουλάχιστον τρεις, ο Νίκος Νικολόπουλος και οι δυο από την Χρυσή Αυγή, αποκλείουν να στηρίξουν το νομοσχέδιο. Μένει να αποσαφηνιστεί η στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές, Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Καρράς, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή το μεσημέρι της Τρίτης θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:59