search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Λεμέρ: Ο Ντάισελμπλουμ θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup

09.10.2017 17:06
Λεμέρ: Ο Ντάισελμπλουμ θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup - Media

 

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης μέχρι το τέλος της θητείας του στα μέσα Ιανουαρίου, ακόμη και αν δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, σύμφωνα με το Reuters.

Την προεδρία του Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ασκεί κατά παράδοση εν ενεργεία υπουργός, αλλά ο Ντάισλεμπλουμ ενδέχεται να χάσει τη θέση του αυτό το μήνα λόγω του σχηματισμού νέας ολλανδικής κυβέρνησης. «Καταλαβαίνω ότι ο Γέρουν θα ήθελε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο βολική και λογική επιλογή για τo Eurogroup”, δήλωσε ο λε Μερ στους δημοσιογράφους όταν εισήλθε στη συνάντηση των υπουργών, οι οποίοι θα συζητήσουν το ζήτημα της διαδοχής του Ντάισελμπλουμ. “Το Eurogroup χρειάζεται σταθερότητα, έχουμε έναν πολύ καλό πρόεδρο … εάν θέλει να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, θα ήθελα να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για όλα τα μέλη του Eurogroup”, ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16