search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:25
MENU CLOSE

Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, αν και διαφωνώ

10.10.2017 05:31
Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν υπάρχουν κατασχέσεις, είναι αφαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς - Media

 

Την απόφασή του να ψηφίσει υπέρ της ρύθμισης για το δικαίωμα αλλαγής φύλου και σε ανήλικους εξέφρασε ο Δημήτρης Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

Με παρέμβασή του, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι διαφωνίες που εξέφρασε σε κλειστή συνεδρίαση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως πρόθεση καταψήφισης, είχαν στόχο την «εκλογίκευση» του νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσων είπε πως «η μείωση του ορίου ηλικίας, από το οποίο μπορεί κανείς να αλλάξει φύλο στα 15 έτη, εξ ανάγκης έβαλε στο παιχνίδι την διεπιστημονική επιτροπή. Από αυτή την άποψη, παρεμβαίνουμε και εξασφαλίζουμε το ελάχιστο της αξιοκρατικής διαδικασίας για την αλλαγή φύλου από ανήλικα παιδιά. Θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε και να μέναμε στην αρχική δέσμευσε για αλλαγή φύλου από τα 17 έτη». 
Νωρίτερα, σημείωσε: «Καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη, τις ενστάσεις, την επιφύλαξη και την διαφωνία χαρακτηρίστηκα ως άνθρωπος που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Όμως, η παρέμβασή μου είχε στόχο την εκλογίκευση του νομοσχεδίου. Με τις παρατηρήσεις μας θέλουμε να δίνουμε λύσεις και όχι να δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:25