search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Άρθρο Ρουσόπουλου για την Κεντροαριστερά, υπέρ της Γεννηματά

10.10.2017 07:32
Άρθρο Ρουσόπουλου για την Κεντροαριστερά, υπέρ της Γεννηματά - Media

 

Τη Φώφη Γεννηματά εκθειάζει σε άρθρο – παρέμβαση ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο δημοσιογράφος παίρνει θέση στις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και υποστηρίζει ότι «ασχέτως του πώς και με ποιον τρόπο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον νέο φορέα, ασχέτως του πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, ένα είναι απολύτως βέβαιο. Η Φώφη θα αναμετρηθεί με όλους τους άλλους και όσοι την υποτιμούν μάλλον θα εκπλαγούν για μία ακόμη φορά».

Ολόκληρο το άρθρο του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην «Ελευθερία του Τύπου» έχει ως εξής:

Επί δεκαετίες τα κόμματα στρέφονταν στον κεντρώο χώρο για να αντλήσουν ψηφοφόρους από μια δεξαμενή που δεν ήταν μεν ιδιαίτερα μεγάλη – ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση – αλλά π[ου μετά βεβαιότητας καθόριζε το αποτέλεσμα. Αρχικά, μια μάλλον κακή φήμη συνόδευε τους ψηφοφόρους που μετακινούνταν με ευκολία από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ και αντιστρόφως, αφού πολλοί τους θεωρούσαν ΟΦΑ ( Όπου Φυσάει ο Άνεμος). Στην πορεία των ετών, όμως, απεδείχθη ότι πολλοί από αυτούς τους ψηφοφόρους επέλεγαν κόμμα κρίνοντας ποιο θα ήταν το καταλληλότερο για τη χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι ποιο τους βόλευε προσωπικά.

Το 2000 ο Κώστας Καραμανλής μίλησε ευφυώς για μεσαίο χώρο, αναφερόμενος ουσιαστικά στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους οι οποίοι χωρίς φόβους, πάθη ή προσωπικά συμφέροντα εκλήθησαν να συμμετάσχουν σε μια νέα προσπάθεια. Προσπάθεια που απέδωσε πολλά καλά για τον τόπο, αντιστρόφως ανάλογα της συκοφάντησής της την οποία παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί μετριοπαθείς πολιτικές και κερδίζει ψηφοφόρους από τον κεντρώο χώρο.

Όμως στο πολιτικό παιχνίδι μπήκε προ δύο ετών η Φώφη Γεννηματά, διαδεχόμενη τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πολλοί περίμεναν πως θα αποτύχει, και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κόπιασε πολύ ώσπου να εδραιωθεί και να αρχίσουν να τη σέβονται και να την υπολογίζουν στο κόμμα της. Ένα κόμμα το οποίο είχε φτάσει στα Τάρταρα των εκλογικών αποτελεσμάτων και η Φώφη κατάφερε σιγά-σιγά να το αναστήσει ανεβάζοντας τα εκλογικά του ποσοστά και κάνοντάς το υπολογίσιμη πολιτική δύναμη πάλι. Το έκανε με έξυπνες κινήσεις και κυρίως συνθέσεις και όχι αφαιρέσεις.

Αναμφισβήτητα, της πιστώνονται η ιδέα της ενότητας του χώρου και η ειλικρινής προσπάθεια να το επιτύχει. Τώρα, έρχεται αντιμέτωπη με συνυποψηφίους οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν έχουν επιδείξει αντίστοιχες ικανότητες μέχρι στιγμής, άλλο λόγω έλλειψης ευκαιριών άλλοι λόγω έλλειψης σοβαρής πολιτικής εμπειρίας.

Ασχέτως του πώς και με ποιον τρόπο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον νέο φορέα, ασχέτως του πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, ένα είναι απολύτως βέβαιο. Η Φώφη θα αναμετρηθεί με όλους τους άλλους και όσοι την υποτιμούν μάλλον θα εκπλαγούν για μία ακόμη φορά.

Η επόμενη μέρα αυτών των διεργασιών δεν αφορά μόνο το κόμμα της, αλλά και τις συνθέσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν στο εγγύς μέλλον για τα μεγάλα συνταγματικά ζητήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28