search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:39
MENU CLOSE

Καταψηφίζει την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης η Νίνα Κασιμάτη

10.10.2017 09:07
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη κατά της κατάργησης των Λατινικών – Τι γράφει στο Facebook - Media

 

Την καταψήφιση της τροπολογίας που αφορά και την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» προανήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είχαμε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα να μην υπάρξει νέα ρύθμιση μέχρι να γίνει εκτενής και πολυμερής συζήτηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα αντιμετώπισης των αποφάσεων που αφορούν και την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα για να προσθέσει: «Θα έπρεπε να γίνει συζήτηση και στην Ολομέλεια και στην επιτροπή.Υπάρχει μείζων λόγος να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί για αυτό που ψηφίζουμε».

Η ίδια εξήγησε πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και πως «δεν συνιστούν αρχή συμμόρφωσης οι αποφάσεις».

Η κ. Κασιμάτη αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ισλαμικού Συμβουλίου του περασμένου Ιουλίου που αναφέρεται σε «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» στην χώρα μας ενώ στηλίτευσε την στάση της Ελλάδας να μην αντιδράσει όταν το επίμαχο ψήφισμα «παραπέμφθηκε στην επιτροπή ισότητας της ΕΕ για να ληφθεί υπόψη στην σύνταξη ερωτηματολογίου». 

«Η τροπολογία που φέρατε είναι ακόμα χειρότερη από την πρώτη» τόνισε σε άλλο σημείο ζητώντας την απόσυρσή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:39