search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Πάτρα: Βρέθηκε κρύπτη που οδηγεί μέσω τούνελ στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά (Photos)

10.10.2017 09:18
Αυτοκίνητο αναποδογύρισε στο τούνελ της Παναγοπούλας (Photos) - Media

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αρχαιολογικής άποψης παρουσιάζει η εύρεση κρύπτης – στοάς στην περιοχή της Άνω Πόλης στην Πάτρα, που αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτηρίων στην περιοχή.

Οι μπουλντόζες κατεδάφισαν δύο κτίρια και σε ένα από αυτά εντόπισαν μία σιδερένια πόρτα, η  οποία είχε τοποθετηθεί εδώ και 60 περίπου χρόνια. Αυτή η πόρτα μέσα από μία στοά οδηγεί στην αρχαία αγορά της Πάτρας η οποία επεκτείνεται από την οδό Γερμανού μέχρι και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στην οδό Ηφαίστου. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει τα σχέδια της Αρχαίας Αγοράς, κομμάτια της οποίας θα αναδεικνύονται σιγά σιγά.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι ενημερωμένη από την πρώτη στιγμή και βρίσκεται επί τόπου παρακολουθώντας τις εργασίες. Σύμφωνα με την επιβλέπουσα  Μηχανικό του έργου κατεδάφισης Εύα Αθανασοπούλου εκτιμάται ότι η είσοδος της κρύπτης αποτελεί τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, εκδοχή που αν επιβεβαιωθεί θα έχει σίγουρα αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, δήλωσε στο tempo24, ότι «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αν δεν μπούμε πρώτα μέσα στη στοά». Η κ. Κουμούση τόνισε πάντως ότι τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί είσοδος στη στοά από αρμόδια αρχαιολόγο.

Ωστόσο ακόμα κι αν εντοπιστεί κάποιο εύρημα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κανείς δεν θα είναι σε θέση να πει τίποτα, αν πρώτα δεν ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:31