search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Συνετρίβη στη Συρία ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο – Nεκρά τα μέλη του πληρώματος

10.10.2017 09:31
Συνετρίβη στη Συρία ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο - Nεκρά τα μέλη του πληρώματος - Media

 

 Ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 συνετρίβη σήμερα κατά την απογείωσή του από τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, στη δυτική Συρία, και το πλήρωμά του σκοτώθηκε, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Το βομβαρδιστικό Su-24 βγήκε από τον διάδρομο κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Χμέιμιμ και το δυστύχημα συνέβη καθώς επιτάχυνε για να απογειωθεί”, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. “Το πλήρωμα του αεροπλάνου δεν είχε τον χρόνο να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό διαφυγής και σκοτώθηκε”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη, πρόσθεσε το υπουργείο. Από την αρχή της στρατιωτικής επέμβασής του στη Συρία τον Σεπτέμβριο 2015, ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε δεκάδες επιθετικά και βομβαρδιστικά αεροπλάνα που επιχειρουν από την αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, στο αλαουιτικό προπύργιο του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, κοντά στη Λατάκια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:58