search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:06
MENU CLOSE

Δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της Ε.Ε. ζητά ο Μακρόν

10.10.2017 16:21
Δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της Ε.Ε. ζητά ο Μακρόν - Media
 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες, με επικεφαλής την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, να δεσμευτούν πραγματικά για την επανίδρυση της Ευρώπης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος, που επισκέπτεται τη Φραγκφούρτη, επανέλαβε την πρότασή του για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και τον κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης.
 
«Αν είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε κοινή ασφάλεια, κοινή ψηφιακή πολιτική, κοινή ενέργεια, κοινή μεταναστευτική πολιτική, κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τότε πρέπει να μου εξηγήσετε, ποιος είναι έτοιμος να τα κάνει όλα αυτά αλλά και να λέει «εγώ, δεν θέλω τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης» είπε ο Μακρόν στη διάρκεια μιας συζήτησης γύρω από την Ευρώπη και το μέλλον της.
 
Το θέμα του κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για το Βερολίνο και τη Μέρκελ που φοβάται κυρίως μια αμοιβαιοποίηση των χρεών των χωρών της Ευρώπης.
 
Σύμφωνα με τον Μακρόν, οι Ευρωπαίοι έχουν στη διάθεσή τους έναν χρόνο για να «ξεκαθαρίσουν» το όραμά τους για το μέλλον της Ευρώπης. «Πιστεύω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη συζήτηση, έχουμε έναν χρόνο για να το ξεκαθαρίσουμε και να σχεδιάσουμε έναν κοινό οδικό χάρτη. Αυτό ήρθα να κάνω στη Γερμανία, αυτό καλώ την καγκελάριο να κάνει καθώς και όλους τους ηγέτες που το επιθυμούν», πρόσθεσε.
 
Η καγκελάριος Μέρκελ από την πλευρά της, σε συνέντευξή της που παραχώρησε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου RND, δηλώνει ότι οι προτάσεις του Μακρόν είναι ενδιαφέρουσες, όπως αυτή που αφορά τη δημιουργία μιας θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, όμως η ίδια χρειάζεται περισσότερες συγκεκριμένες απαντήσεις πριν εκφραστεί για το θέμα.
 
Αργότερα σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας πρόκειται να εγκαινιάσουν την Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:06