search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Στη Λάρισα ο Τσίπρας για το Συνέδριο της παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Η ατζέντα και οι συναντήσεις

11.10.2017 08:55
Στη Λάρισα ο Τσίπρας για το Συνέδριο της παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Η ατζέντα και οι συναντήσεις - Media

 

Στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση θα μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στη Λάρισα (Θεσσαλία), ενώ έχουν προηγηθεί αυτά της Δυτικής Ελλάδας, της Φθιώτιδας και της Κρήτης.

Στόχος των περιφερειακών συνεδρίων είναι να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής, στη βάση ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Εν προκειμένω συμμετέχουν οι παραγωγικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας και οι πολιτικές ηγεσίες 6 υπουργείων.

Στην ομιλία του στη Λάρισα ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια και της ανάγκης σχεδιασμού της επόμενης μέρας με ορθολογικούς και σύγχρονους όρους, σε ρήξη με το παρελθόν που οδήγησε στην κρίση.

Θεματικές του Συνεδρίου

Το συνέδριο ξεκίνησε χθες με το άνοιγμα των εργασιών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ στις εργασίες του διημέρου συμμετέχει πλειάδα κυβερνητικών στελεχών  που θα μιλήσουν στις 6 Θεματικές:

  1. Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση
  2. Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική
  3. Υποδομές, Περιβάλλον, Τουρισμός και Διαχείριση Υδατικών Πόρων
  4. Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία
  5. Κοινωνική Πολιτική Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία
  6. Παιδεία Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης

Αντιστοίχως τα κυβερνητικά στελέχη που θα παρουσιάσουν τις κυβερνητικές θέσεις ανά θεματική είναι:

1.Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο  Αναπληρωτής υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, η υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

2. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος.

3. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

4. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

5. Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου και η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου.

6. ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Φωτάκης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού – Ομιλία στη Λάρισα

Ο πρωθυπουργός πριν μεταβεί στη Λάρισα για τις εργασίες του Συνεδρίου θα περιοδεύσει στον Βόλο όπου στις 13.30 θα έχει συνάντηση με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιϊας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λάρισα  για τη σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 με τη συμμετοχή των παραπάνω υπουργών, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη αλλά και του σύνολου των παραγωγικών φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλους τους βαθμούς.

Στις 19:30 θα ακολουθήσει η ομιλία του πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο Imperial  με θέμα «Η Θεσσαλία της επόμενης μέρας», η οποία θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:26