search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:49
MENU CLOSE

Βασιλειάδης: Όσοι συλλαμβάνονται, δεν θα πατούν ξανά στο γήπεδο

11.10.2017 14:55
Βασιλειάδης: Όσοι συλλαμβάνονται, δεν θα πατούν ξανά στο γήπεδο - Media

 

Για τα θλιβερά γεγονότα με τον ξυλοδαρμό φιλάθλου του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24. Είπε χαραρακτηριστικά ότι θα πρέπει να απομονωθούν όσοι δημιουργούν τα προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό, ενώ αναφέρθηκε στους τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της βίας.

«Πρέπει να μιλήσουμε για τον αθλητισμό γενικότερα και να μην ασχολούμαστε με 50-100 αρρώστους. Όσο το κάνουμε, κερδίζουν αυτοί. Πρέπει να τους απομονώσουμε περισσότερο. Πρέπει να δούμε τι αθλητισμό θέλουμε. Είναι άρρωστο το κλίμα και υπάρχει πρόβλημα. Βλέπω διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο που εκφράζεται μέσω οργανωμένων και του αθλητισμού», είπε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος εξακολουθεί να είναι θετικός όσον αφορά στη μετακίνηση οπαδών.

«Εάν αυτοί που θα μεταφερθούν δεν είναι οι συγκεκριμένοι, τότε ναι. Έχω την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει τώρα, γιατί έχουμε φτάσει στο μη παρέκει και οικονομικά», ενώ σχετικά με τη σημασία του αθλητισμού στα οικονομικά της Ελλάδας είπε ότι «ο τζίρος είναι μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ. Παλαιότερα κάλυπτε πάνω από το 2,5% του ΑΕΠ. Ο επαγγελματικός αθλητισμός δημιουργεί πλούτο, φορολογικά έσοδα, θέσεις εργασίας».

Σχετικά με τους άξονες αντιμετώπισης της βίας που προτείνει η Κυβέρνηση είπε πως «άμεση είναι η διάταξη, ώστε αυτοί που συλλαμβάνονται, να μην ξαναπατούν στα γήπεδα. Είναι μια ασπιρίνη αυτό βέβαια. Δεύτερον, δουλεύουμε με την UEFA και με το συμβούλιο της Ευρώπης, με τους εισαγγελείς και με την αστυνομία το πλάνο για την ασφάλεια στα γήπεδα. Το τρίτο είναι το πιο σημαντικό σχετικά με τις παρεμβάσεις στη νέα γενιά, στα σχολειά μας. Η δική μας γενιά έχει καταστραφεί λίγο ως πολύ. Το θέμα είναι τα νέα παιδιά. Να τους δείξουμε το διαφορετικό. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους παλαιμάχους για συνολικό πλαίσιο παρέμβασης και θέλω να ξεχωρίσω την προσπάθεια του Αντώνη Γλύκα από τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού. Αυτό μπορούμε να κάνουμε ως ΓΓΑ».

Και συνέχισε: «Οι ισχνές μειοψηφίες κλέβουν τις εντυπώσεις και δημιουργούν το κλίμα. Τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες. Βάζω και το οικονομικό στη μέση και το συνυπολογίζω. Από την εικόνα που έχω, μπορώ να είμαι λίγο αισιόδοξος. Αλλά αυτά αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη».

Ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο θέμα του Παναθηναϊκού λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. «Δίνουν ζωή τέτοια κλαμπ σε νέα παιδιά. Μας προβληματίζει αφάνταστα και είναι δεδομένο και ότι θα συνδράμουμε με κάθε μέσο. Με δυο όρους όμως. Ο πρώτος αφορά τα χρέη, δεν επιστρέφουμε στο παλαιό καθεστώς. Τα πάντα μπορούν να γίνουν με βάση το συμφέρον του δημοσίου. Για το γηπεδικό θα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Είναι κομβικό για την κυβέρνηση να έχουν όλες οι ομάδες γήπεδα. Ίσως συμβάλει και στη μείωση της βίας».

Για τη διαμάχη Αγγελόπουλων με Γιαννακόπουλο, είπε πως «με ενδιαφέρει να συμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα και να τα κάνουμε με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους. Στο θέμα της βίας έχουμε ένα κοινό τόπο, έχουν διαφωνίες σε πολλά άλλα. Αλλά εμείς δουλεύουμε σε αυτό και πάντοτε μακριά από τις κάμερες, όποτε μου δίνεται η δυνατότητα, τα ακούνε Πειραιώτικα. Είμαστε η χώρα του φαίνεσθαι, αλλά δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να κάνουμε δουλειά για την ουσία. Μπορεί να μου κάνει κακό, αλλά μου είναι παγερά αδιάφορο».

Όσον αφορά στις συνομιλίες του με τους μεγαλοπαράγοντες πως «με όλους αυτούς τους ανθρώπους, βγάζεις άκρη αν κρατάς ίσες αποστάσεις και αν είσαι ειλικρινής. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα. Έχουμε δρόμο ακόμη όλοι. Εμείς από το έργο μας, εκείνοι από τα οικονομικά τους αποτελέσματα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15