search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Ξέφυγε τελείως ο Τραμπ: Θέλει να κλείσει το NBC!

11.10.2017 17:16
Ό,τι του φανεί... - Ο Τραμπ παίρνει αποστάσεις από τον ηττημένο της «μάχης της Αλαμπάμα» Ρόι Μουρ - Media

 

Το ότι η σχέση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τα ΜΜΕ της χώρας του είναι… θυελλώδης είναι γνωστό, καθώς έχει κατορθώσει να διαπληκτιστεί δημοσίως με σχεδόν όλες τις μεγάλες εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα και ενημερωτικούς ιστοχώρους, που δεν πλέκουν το εγκώμιό του, αλλά ασκούν κριτική στην πολιτική του (αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι… δεν έχει πολιτική για να της ασκήσει κάποιος κριτική).

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει επιτεθεί μέσω του πολυαγαπημένου του Twitter στους New York Times και το CNN χαρακτηρίζοντας τα ΜΜΕ αυτά ως αποτυχημένα και υποστηρίζοντας ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις εις βάρος του.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήγε τα πράγματα ένα βήμα παρά κάτω, ζητώντας ουσιαστικά να ανακληθεί η άδεια του γνωστού τηλεοπτικού καναλιού NBC.

Αφορμή για την πρωτοφανή αυτή επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας σε μια χώρα που έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου είναι ρεπορτάζ του καναλιού που ανέφερε, επικαλούμενο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, ότι ο Τραμπ ζήτησε τον δεκαπλασιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Ποιος είδε τον Τραμπ και δεν τον φοβήθηκε…

«Το ψευδές ΝBCNews επινόησε ένα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι θέλω “δεκαπλασιασμό” του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Πρόκειται για καθαρό ψέμα που έχει στόχο να με υπονομεύσει. NBC = CNN» έγραψε στο Twitter προσθέτοντας ότι «με όλα τα fake news που βγάζει το NBC και τα υπόλοιπα δίκτυα, σε ποιο σημείο επιτρέπεται να τους πάρουμε την άδεια; Είναι κακοί για τη χώρα!».

Η παρέμβαση του Τραμπ προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, καθώς πλέον αναλυτές θεωρούν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ουσιαστικά κηρύσσει πόλεμο κατά των ΜΜΕ που δεν τον στηρίζουν. Ίδομεν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40