23/06/2018 01:34:27

Ο χάρτης που ανατρέπει οριστικά το ψέμα για τους «τεμπέληδες νότιους» (Photo)

Ο χάρτης που ανατρέπει οριστικά το ψέμα για τους «τεμπέληδες νότιους» (Photo) - Media

 

Με τον Jakub Marian και τους χάρτες του έχουμε ασχοληθεί ξανά, καθώς ο συγκεκριμένος χαρτογράφος έχει ανατρέψει με οπτικό και ξεκάθαρο τρόπο πολλούς μύθους γύρω από τον κόσμο μας και, παράλληλα, έχει στείλει ανατριχιαστικά μηνύματα με τα σχέδιά του.

Αυτή τη φορά, ο Marian ξαναχτυπά με ένα χάρτη που βάζει οριστικό τέλος στο άθλιο και κατά βάση ρατσιστικό μύθευμα, ότι οι λαοί της νότιας Ευρώπης είναι τεμπέληδες και ότι τρώνε τα χρήματα που βγάζουν τα «μυρμήγκια» του Βορρά.

Στον νέο χάρτη του ο Marian έχει σημειώσει πόσες ώρες κατά μέσο όρο εργάζονται οι κάτοικοι κάθε μιας από τις χώρες της Ευρώπης και -μαντέψτε...- οι Νότιοι μπορούν με μεγάλη άνεση να χαρακτηρίσουν ως... λουφαδόρους τους κάτοικους του ευρωπαϊκού Βορρά.

Για την ακρίβεια, στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Έλληνες με 39 ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά μέσο όρο και ακολουθούν οι Πολωνοί με 37 ώρες, οι Ιρλανδοί, οι Λιθουανοί και οι Εσθονοί με 36 και οι Πορτογάλοι με 35 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Αντιθέτως, οι «διδακτικοί» Γερμανοί εργάζονται κατά μέσο όρο 26 ώρες την εβδομάδα, Σουηδοί, Δανοί και Ολλανδοί 27 ώρες και οι Γάλλοι 28 ώρες εβδομαδιαίως.

Μάλιστα, ο Marian φρόντισε να φτιάξει το χάρτη του αντλώντας τα στοιχεία του από τον ΟΟΣΑ για το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.