17/07/2018 22:31:03

Εννιά σημάδια ότι είστε εξυπνότερος από τον υπόλοιπο κόσμο

Εννιά σημάδια ότι είστε εξυπνότερος από τον υπόλοιπο κόσμο - Media

 

Παρά τα διάφορα τεστ που έχουν ανακαλυφθεί για τη μέτρηση της ευφυίας, η αλήθεια είναι ότι παραμένει δύσκολο να διαπιστωθεί αν ένα άτομο είναι πιο έξυπνο από τον περίγυρό του.

Άλλωστε, η επιστήμη δεν έχει καταλήξει τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους, ωστόσο, διάφορες έρευνες έχουν αποκαλύψει εννιά διακριτικά σημάδια που χαρακτηρίζουν τους ευφυείς ανθρώπους.

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά ή και περισσότερα του ενός, τότε μάλλον η ευφυία σας είναι υψηλότερη από τον -όποιον...- μέσο όρο.

1. Το μεγαλύτερο από τα αδέλφια: μελέτη έδειξε ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια των οικογενειών παρουσιάζουν υψηλότερη ευφυία από τα μικρότερα, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη προσοχή που δίνουν οι μητέρες στα πρώτα παιδιά τους.

2. Οι γάτες: αν το κατοικίδιό σας είναι γάτα, τότε πιθανότατα να είστε πιο ευφυείς από τους υπόλοιπους γύρω σας, αν και γενικά τα κατοικίδια δείχνουν άτομα ας πούμε αυξημένης εξυπνάδας.

3. Ο θηλασμός: έρευνα σε 3.000 παιδιά έδειξε ότι αυτά που θήλασαν ήταν πιο έξυπνα από τα άλλα, ωστόσο οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει αν όντως ο θηλασμός ενισχύει την ευφυία ενός ατόμου.

4. Το υψος: σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Πρίνστον, οι πιο ψηλοί άνθρωποι έχουν και... υψηλότερο δείκτη ευφυίας και αναλαμβάνουν πιο εύκολα θέσεις ευθύνης.

5. Το διάβασμα: όσο πιο μικρή είναι η ηλικία που ένα παιδί μαθαίνει να διαβάζει, τόσο πιο αυξημένη ευφυία διαθέτει (λογικό ακούγεται...).

6. Η ανησυχία: άνθρωποι που στρεσάρονται εύκολα και για διάφορα πράγματα θεωρούνται πιο έξυπνοι από τους πιο χαλαρούς συνανθρώπους τους.

7. Το χιούμορ: άνθρωποι με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ που και οι ίδιοι είναι χιουμορίστες είναι πιο ευφυείς από τους άλλους.

8. Οι νυχτερινοί τύποι: άνθρωποι που μπορούν να είναι πιο δημιουργικοί τη νύχτα παρά την ημέρα θεωρούνται ότι έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας από τον υπόλοιπο κόσμο.

9. Οι εσωστρεφείς: διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα πιο ευφυή άτομα είναι άνθρωποι πιο εσωστρεφείς και πιο "άνετοι" με τον εαυτό τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.