search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Δολοφονική επίθεση σε δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια – Νεκρός ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος (Photos)

12.10.2017 17:16
Το «αντίο» του γιου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (φωτό) - Media

 

Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άγνωστοι με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δικηγόρο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδερφό του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου.

Ο δικηγόρος βρέθηκε νεκρός στις 19.10 μέσα στο γραφείο του, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας του γραφείου και τους άνοιξε ένας υπάλληλος. Ακινητοποίησαν τους πάντες και στη συνέχεια οδήγησαν τον Μ. Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο, κλείδωσαν την πόρτα και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Άλλες πληροφορίες, οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται, κάνουν λόγο για ραντεβού με τους δολοφόνους. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. Γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα ονόματα είναι υπαρκτά ή όχι, όπως κι αν πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους οι οποίοι ήδη έχουν προλάβει να διαφύγουν.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και είναι αλλοδαποί με καταγωγή από γειτονική χώρα.

Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά.

Μάλιστα, είχε υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του και σύμφωνα με πληροφορίες θα ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08