search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Δήλωση-σοκ του προέδρου του ΔΣΑ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

12.10.2017 18:27
Δήλωση-σοκ του προέδρου του ΔΣΑ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Media
 
Με μια δήλωση-σοκ σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την μαφιόζικη εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους, συγγενείς και φίλους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έξω από το γραφείο του δολοφονηθέντος δήλωσε ότι «τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου».
 
Παράλληλα, το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε «ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του  αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα να απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων».
 
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, τόνισε ότι «καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου»
 
Προσέθεσε, δε, ότι «δυστυχώς για άλλη μια φορά, με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52