search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48
MENU CLOSE

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ καλεί ΗΠΑ και Τουρκία να τα βρουν – Κάνει λόγο για «καταστροφικές συνέπειες»

13.10.2017 13:31
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ καλεί ΗΠΑ και Τουρκία να τα βρουν - Κάνει λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» - Media
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ και την Τουρκία να «επιλύσουν» τις «διενέξεις» τους και να «βρουν το συντομότερο δυνατόν λύσεις» στην κρίση με τις θεωρήσεις εισόδου, ενώ προειδοποίησε εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Βόρεια Κορέα, η οποία θα είχε «καταστροφικές συνέπειες».
 
«Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτές τις διενέξεις» ανάμεσα στις δύο αυτές σημαντικές στρατιωτικά δυνάμεις της Ατλαντικής συμμαχίας, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο ίδιος υπενθύμισε πως η συνεργασία με την Άγκυρα είναι «κρίσιμης σημασίας» στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία.
 
Εξάλλου ερωτηθείς σχετικά με την πολεμική ρητορική που χρησιμοποιεί ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όταν αναφέρεται στη βορειοκορεατική κρίση, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως «η χρήση της στρατιωτικής ισχύος θα έχει καταστροφικές συνέπειες, πιστεύω πως κανείς δεν το θέλει πραγματικά αυτό».
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν και να υπερασπισθούν τους συμμάχους τους, αλλά ταυτόχρονα είμαι απολύτως σίγουρος ότι κανείς δεν θέλει μια στρατιωτική λύση», πρόσθεσε.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48