search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Νέα διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

13.10.2017 15:17
Ιδιωτικά κανάλια για άδειες: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας για έναν αντισυνταγματικό και στημένο διαγωνισμό - Media

 

Νέες αψιμαχίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, υπογράμμισε ότι «η αλλαγή στάση της ΝΔ, αναφορικά με το εύλογο τμήμα για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα θετικό γεγονός. Εχθές, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη ΝΔ, μάλιστα, «να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας».

Απαντώντας το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η θέση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. Χάρη στην αποφασιστική στάση της ΝΔ ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι. 

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση  όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία. Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για  το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε  η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς. Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ». 
 
Παράλληλα, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24