search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:45
MENU CLOSE

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το βραβείο «Ηγετικής Προσφοράς»

14.10.2017 11:51
Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το βραβείο «Ηγετικής Προσφοράς» - Media

   

O πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τιμήθηκε χθες από την οργάνωση International Leadership Association στο πλαίσιο συνεδρίου της στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περισσότερες από 1500 ηγετικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο – την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, κατά την παραλαβή του τιμητικού Βραβείου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρθηκε «στη σημασία της ηγεσίας, αλλά υπό το πρίσμα της δημοκρατικής διακυβέρνησης και τη συμμετοχή των πολιτών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων», πρακτική που, όπως είπε, «αναδεικνύει και τους πραγματικά χρήσιμους ηγέτες».

Αναφέρθηκε επίσης «στην Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο», τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και την πορεία της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται τέλος στη σχετική ανακοίνωση, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, αναφερόμενος, αμέσως μετά, στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Γ. Παπανδρέου, μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια «για την προσπάθεια που κατέβαλε ως πρωθυπουργός την πρώτη δύσκολη περίοδο της κρίσης, προκειμένου να αναδείξει τη σημασία των παραμέτρων αυτής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για να σηματοδοτήσει την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, απέναντι στην εσωστρέφεια, τις προκαταλήψεις και τους διχασμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18