search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:16
MENU CLOSE

Τελευταία ευκαιρία

28.10.2011 16:19
Τελευταία ευκαιρία - Media

Μετά και τις τελευταίες δραματικές για την χώρα μας και την ευρωζώνη εξελίξεις θεωρώ ότι πετύχαμε, με τα δεδομένα που είχαμε δημιουργήσει ως την έσχατη στιγμή, ότι καλύτερο μας απέμενε: για την ακρίβεια πετύχαμε μια τελευταία ευκαιρία.

Μετά και τις τελευταίες δραματικές για την χώρα μας και την ευρωζώνη εξελίξεις θεωρώ ότι πετύχαμε, με τα δεδομένα που είχαμε δημιουργήσει ως την έσχατη στιγμή, ότι καλύτερο μας απέμενε: για την ακρίβεια πετύχαμε μια τελευταία ευκαιρία. Η τελευταία αυτή ευκαιρία μας δόθηκε για τον λόγο ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε επιλέξει τις σωστές στρατηγικές συμμαχίες και η χώρα μας συμμετείχε ως εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Δεν θα ήθελε να σκεφτεί κανείς πραγματικά , πέρα από μια δράκα φανατικών και αμετανόητων δογματικών στόκων, τι θα μας είχε συμβεί αν μια ανάλογη συνθήκη κρίσης μας εύρισκε μόνους, δίχως στρατηγικούς συμμάχους. Η 26η Οκτωβρίου πρέπει να καταγραφεί στην μνήμη μας σαν μια μέρα που δόθηκε στη χώρα μας (και όχι στην κυβέρνηση) μια μεγάλη και τελευταία ευκαιρία. Από εδώ και πέρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και πραγματικά θα λάβουμε αυτό που μας αξίζει! Παρά τα σκληρά , σπασμωδικά, αναποτελεσματικά και κυρίως κοινωνικά άδικα μέτρα που εξήφθησαν το διάστημα της κρίσης, η χώρα κατάφερε να μην δει και να μην  ζήσει τα χειρότερα. Από σήμερα λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να βοηθήσουμε τη χώρα να σταθεί στέρεα στην άκρη του γκρεμού και αργότερα να απομακρυνθεί αν όλα έχουν αίσιο τέλος. Αυτό σημαίνει σοβαρότητα – ακόμα και από αυτούς που δεν διαθέτουν, και μια πολιτική γενικής συναίνεσης προς ένα στόχο. Να εκμεταλλευτούμε την τελευταία μας ευκαιρία αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Τέλος όσοι επένδυαν και έδιναν τα ρέστα τους  στη χρεωκοπία της χώρας ας κάνουν ένα διάλλειμα …

Ωστόσο – τα έχουμε πει χιλιάδες φορές πλέον – αυτό που καταρρέει , όσον μας αφορά, είναι η παλαιοκομματική αντίληψη της πολιτικής, η οποία μας κρατά σταθερά και αμετακίνητα αιχμάλωτους μιας ασύδοτης και ψευδεπίγραφης ανάπτυξης της οποίας τα σπασμένα πληρώνουμε σήμερα όλοι,   δίκαια ή άδικα ¨αν μπορεί να λεχθεί κάτι ανάλογο. Γιατί και η κοινωνία έχει τις δικές της αναλογικές ευθύνες για το πολιτικό σύστημα που επιλέγει. Η κοινωνία αντανακλά ακριβώς το πολιτικό της σύστημα και τους πολιτικούς της. Αυτά είναι γνωστά και τα αρνούνται μόνο οι οπαδοί ολοκληρωτικών συστημάτων, που των οποίων την εμπειρία την γνώρισε … η ανθρωπότητα. Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας γνωρίζουν πολύ καλά ότι το σύστημα ήταν σαθρό. Ωστόσο όλοι μας το θυμηθήκαμε όταν άρχισαν να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις και όχι όταν αυτοί ανέβαιναν ιλιγγιωδώς δίχως στοιχειώδη ανταποδοτικότητα. Όλοι γνωρίζαμε τα πάντα. Αυτό είναι δεδομένο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:14