09/12/2019 13:04:46

Μάριο Ντάγκι: Οι μισθοί στην ευρωζώνη θα αργήσουν να αυξηθούν

Μάριο Ντάγκι: Οι μισθοί στην ευρωζώνη θα αργήσουν να αυξηθούν - Media

 

«Οι μισθοί στην ευρωζώνη αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι ήλπιζε η ΕΚΤ και πιθανότατα θα πάρει περισσότερο χρόνο να ανταποκριθεί στη βελτιωμένη ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Η αύξηση των μισθών είναι αδύναμη καθώς η χαλαρότητα στην αγορά εργασίας παραμένει σημαντική, τα συνδικάτα τείνουν να κοιτούν προηγούμενες τιμές πληθωρισμού όταν καθορίζουν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις και οι υπάλληλοι ενδιαφέρονται περισσότερο να εξασφαλίσουν τη θέση εργασίας τους παρά να ζητήσουν μεγαλύτερο μισθό», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

Η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίασή της στις 26 Οκτωβρίου εάν θα παρατείνει το QE, συμβαδίζοντας την ταχεία οικονομική ανάπτυξη με την ασθενή αύξηση των μισθών και των τιμών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι όσο οι συνθήκες θα συνεχίζουν να βελτιώνονται, ο πληθωρισμός θα συγκλίνει σταδιακά με αυτό-συντηρούμενο τρόπο», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Αλλά μαζί με την εμπιστοσύνη μας, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, διότι θα πάρει χρόνο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.