04/04/2020 18:23:46

Ανταρκτική: Πεθαίνουν από την πείνα χιλιάδες νεοσσοί πιγκουίνοι

Ανταρκτική: Πεθαίνουν από την πείνα χιλιάδες νεοσσοί πιγκουίνοι - Media

 

Από μία αποικία 40.000 πιγκουίνων στην Ανταρκτική επέζησαν μόνο δύο από τους νεοσσούς. Όλοι οι άλλοι πέθαναν από την πείνα! Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που παρατηρείται τέτοια καταστροφή στον πληθυσμό τους. 

Ο θάνατός τους οφείλεται στον ασυνήθιστα πυκνό, για την εποχή, πάγο της θάλασσας, ο οποίος έχει αναγκάσει τους ενήλικες πιγκουίνους να ταξιδέψουν πολύ μακριά προκειμένου να τραφούν, αφήνοντας τους νεοσσούς να λιμοκτονούν.

Οι επιστήμονες απευθύνουν κάλεσμα ώστε να ληφθούν έκτακτα μέτρα στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ το WWF σημειώνει ότι η απαγόρευση του ψαρέματος κριλ, (ενός μικρού είδους γαρίδας) θα εξασφαλίσει την επιβίωση όλων των ζώων της Ανταρκτικής, συμπεριλαμβανομένων και των πιγκουίνων Adelie.

«Αυτό το καταστροφικό γεγονός έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα που έχουν οι άνθρωποι για τους πιγκουίνους» ανέφερε ο επικεφαλής του WWF, Rod Downie στο BBC και πρόσθεσε:

«Είναι αδιανόητος ο κίνδυνος που θα αντιμετωπίσουμε αν συνεχιστεί η αλιεία σε αυτή την περιοχή».

Τι γνωρίζουμε για τους πιγκουίνους Adelie

-Ζουν κατά μήκος της ακτής της Ανταρκτικής και εκτρέφονται από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο.

-Συνήθως γεννούν δύο μωρά.

-Οι ενήλικες μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψουν από 50 έως 120 χλμ προκειμένου να βρουν τροφή για τα μικρά τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.